Last news in Fakti

8 Септември, 2015 15:14 1 522 2

Задържан е българин, превозващ 54 бежанци в микробус

  • задържан-
  • българин-
  • бежанци-
  • микробус

Шофьорът на микробуса е Калчо Иванов от Бургас

Под ръководството на Районна прокуратура-Царево се провежда бързо производство за незаконно превеждане на лица през границата на страната ни. В микробус са транспортирани 54 чужди граждани, сред които малолетни деца на възраст между 2 и 12 години, по начин, опасен за живота на превежданите.

На 07.09.2015 г. около 21.30 ч. в Ахтопол полицейски служители от ГПУ - Царево са спрели за проверка микробус “Ивеко“. В микробуса, на площ от 4,25 кв. м., са били открити 54 бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан.

Превозваните лица  са  32 мъже, 16 деца и 6 жени. Задържан е водачът на микробуса – Калчо Иванов от Бургас, на когото ще се повдигне обвинение и ще бъде задържан до 72 часа.  Калчо Иванов е осъждан за кражби и противозаконно отнемане на моторни превозни средства.

                          


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Обърнете внимание, че във всички превозни средства мъжете са 5-6 пъти повече от жените. Защо бягат само мъже. Явно за жените войната не е опасност. Така погледнати нещата не изглеждат добре за ЕВРОПА и са все млади хора. Никой обаче не казва нищо по този въпрос.
  • 2 знайко

    0 0 Отговор
    Повечето са мъже, защото просто не са от района на военните действия, там няма кой да ги пусне да си бегат. Семействата отдавна са напуснали военните действия. Да не говорим, че почти всички се представят за сирийци, с цел да имат статут на бежанци. Още като се види, че нямат документи е ясно. Наскоро на Запад нали хванаха пратка с фалшиви сирийски паспорти.