Last news in Fakti

11 Септември, 2015 14:20 12 402 16

Бункеровчик на гориво за кораби e превърнал бус и склад за арматура в нелегални бензиностанции

  • бункеровчик на гориво за кораби-
  • нелегални бензиностанции-
  • митничари русе

Това разкриха митническите служители в Русе

Инспектори от отдел „Митническо разузнаване и разследване" към Митница Русе разкриха две нелегални станции за гориво, собственост на една и съща фирма, лицензирана да бункерова кораби. Едната е в бус на фирмата, може да побере 4 000 литра гориво и е оборудвана с помпа и „пистолет" за зареждане с брояч.

Другата нерегламентирана станция за горива се намира в помещение за съхранение на арматура в базата на фирмата. Там митническите инспектори откриват система от два свързани помежду си еднотонни контейнери, пълни с по 1000 литра маркирано дизелово гориво, както и метален варел, също пълен с гориво. Двата контейнера действали на принципа на скачените съдове, за да се пълнят и изпразват по-лесно, а с цялата система е била свързана и бензиноколонка. Общото количество на намереното и иззето гориво е 2 210 литра.  Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои образуване на административно наказателно производство.

Собственикът на уличената в нарушение бункеровъчна фирма притежава и бензиностнация с магазин. Там само преди дни също е извършена проверка, при която са установени нарушения на акцизното законодателство, за които му е съставен акт.

Други три случая на опит за измама с некоретно маркирано гориво за зареждане на кораби са засечени от Митница Русе. Извършителят е един и същ лицензиран данъчен склад, който преди  два месеца беше хванат да зарежда чуждестранен моторен кораб със 132 000 гориво с некоректно поставен маркер. При извършените три последователни проверки е засечено, че от склада са изведени общо 118 396 литра гориво за бункероване на кораби. И при трите случая са направени лабораторни анализи, които доказват, че изискуемите по Закона за акцизите и данъчните складове евромаркери  Solvent Yellow 124 и Solvent Blue 79 са далеч под стандарта.  На собственика на данъчния склад са съставени актове за установените административни нарушения.  Дължимият за това количество акциз възлиза на над 75 000 лева, но освен тях собственикът на склада ще трябва да заплати и равностойността на продаденото некоректно маркирано гориво, както и глоба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Песимист от Разград

    0 0 Отговор
    Ако влязат някакви приходи от тези съставени актове в хазната на държавата- о о о о Божества,ще умрат от смях.Ще бъде първото по рода си положително въздействие върху мафията.
  • 2 я съм от село

    4 0 Отговор
    сигурно пробите от това гориво ще се окажат по-качествени от това което продават по РОДНИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИ
  • 3 киро

    2 0 Отговор
    Направо да му отнемат лиценза освен актове ! Кви са тия простотии ?

    Коментиран от #5

  • 4 Дядо Поп

    2 0 Отговор
    Ще му отнемат лиценза,ама друг път.Как ще си избие
    глобите,и после да хвърли захранка на някоя партия или
    данъчен.Хванали са го да отчетат дейност после пак по
    старому .
  • 5 Баба ти

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "киро":

    Кире, хайде сега де ти къде живееш? Голям Европеец си станал или са успели да те насъскат срещу себеподобните ти? Ми нали и ти зареждаше от тази колонка гориво на сметка забрави ли?
  • 6 mediator37

    3 0 Отговор
    Невинна жертва на предизборна борба.
  • 7 тошибиян

    0 0 Отговор
    браво на човека а ако плати на мафията наре4ена държава за бензиностанция си4ко ше е перфектно и нема да е шано бензиностанция
  • 8 9999

    4 0 Отговор
    Той един човек да продава на реални цени и хайде да го спираме ???????? Защо не започнете от най - вредните (големите ) и чак когато ги изловите , да преминете към по - малките ?
  • 9 БЕСЕН

    3 0 Отговор
    Хвърлят ни прах в очите с тези хора - не виждате ли за какво количество говорим - 2 кубика в единия случай които на нормална бензиностанция в средноголям град се продават за няма и 1 час ! Защо никой не казва и не пише нищо за големите вериги ОМВ,ЛУК ОЙЛ,ПЕТРОЛ,ШЕЛ, и други които масово и периодично мамят нас нормалните българи с 3-то качество гориво ,както и с количеството на закупено от нас гориво ! Ако има статия за хваната в измама бензиностанция от голяма верига например НИКОГА НЕ ПИШАТ КОЯ Е защото всички тези са в КЮПА !!!!!!!!!! ДОКОГА ПИТАМ АЗ ЩЕ НИ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ С ДРЕБНИ МИШКИ ?
  • 10 РЕВИ ЗОРО

    1 0 Отговор
    Абе к'ви хора сме българите!? Навсякъде в белите държави такъв крупен мошеник ще лежи за много дълго в затвора, а вие го го съжалявате и все в големите гледате и пак некой друг виновен...
    "Сите са маскари"

    Коментиран от #11

  • 11 ЗОРО ЗА РЕВИЗОРО

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЕВИ ЗОРО":

    Аре ходи се гръмни бе!И ти си зареждал от там а сега лаеш!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 abv

    0 0 Отговор
    искаме затвор за тези боклуци поне 20г.
  • 14 ККК

    0 0 Отговор
    Какъв затвор бе, батка. Ако човекът ти продава бензин с качество на Шел (а вероятно и по-добро) за 1,60 лева на литър, това е само в изгода за потребителя. Ще кажеш, че като не плаща акцизи, такси т.н. и краде от държавата, така краде и от нас. Аз ти казвам, че разликата от 55 стотинки на литър ти можеш да сия наместиш за твои лични нужди. Колкото повече пари отиват в държавата, толкова повече ще има за корумпираните служители да се облагодетелстват. При положение, че качеството на горивото е добро (което лесно се разбира), ползата от такива бензиностанции за потребителя е голяма и в крайна сметка всеки си решава сам от къде да зарежда
  • 15 dome

    0 0 Отговор
    Не си е платил месечната вноска човека и вече е в новините, с иззетите 2 210л. контрабандно гориво ще накриви държавния бюджет. Що инспекторите до сега не хванаха една голяма верига и не я събщиха публично? Или те всички са изрядни? хаха.....
  • 16 ДЛЪЖНИК

    0 0 Отговор
    НЕ СИ Е ПЛАТИЛ НА ТИКВИТЕ И СА ГО ПРЕЦАКАЛИ...