14 Септември, 2015 16:46, обновена 14 Септември, 2015 20:53 18 063 24

Трима души загинаха, а 5 са тежко ранени след катастрофа

  • трима-
  • загинаха-
  • ранени-
  • катастрофа-
  • плевен

Линейката, която е карала ранените в инцидента, също е катастрофирала, а медицинският екипа е в тежко състояние

Трима души загинаха, а 5 са тежко ранени след катастрофа - 1
Снимки: plevenutre.bg

Два тежки инцидента за по-малко от половин час станаха днес в Плевен, съобщиха от полицията в града.

В катастрофа между три автомобила са загинали трима души, а други петима са били тежко ранени. Сигналът за инцидент на виадукта над ж.п. линията в Плевен, е подаден днес по обяд. Съобщено е за удар между „Volkswagen“, „Renault“ и бус. Трима от участниците в инцидента загиват на място. Наложило се е колите да се режат, за да се извадят хората.

На метри от болницата, линейката, която е карала ранените в инцидента също е катастрофирала. Шофьорът и е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота, а лекарката от екипа е с два счупени крака и фрактура на ръката.

В катастрофата, към която е пътувала линейката, са загинали двама цивилни служители на Министерство на отбраната (МО), съобщиха от министерството.

Ето и пълният текст на съобщението: 

"На 14 септември 2015 г. на железопътен надлез по пътя за гр. Плевен, в 13.30 ч., се е състояло пътно-транспортно произшествие между микробус „Ford“, собственост на Министерството на отбраната и „Volkswagen Touran".

Загинали са двама цивилни служители на Министерството на отбраната и едно гражданско лице. Ранени са петима цивилни служители на МО, които са настанени в лечебно заведение.

Военно-окръжна прокуратура – София умолява гражданите, очевидци на произшествието, да се обадят на телефон 02 921 60 63."
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 1 Отговор
    Какво става в последно време? Всички ли мислят, че трябва да умираме? Без война се избихме. КАТ да вземат ДРАКОНОВИ мерки и правосъдието да не спи.

    Коментиран от #6

  • 2 всезнайко

    2 1 Отговор
    Какви КАТ, какви дракони?!? Народът изтрещява с всеки изминал ден. Същите тези КАТ, които се предполага, че трябва да ни контролират, са съвсем същите идиоти като другите участници в движението. Единствената разлика е, че в края на деня са на плюс! Нон стоп засичания по пътищата, нон стоп изпреварвания и тарикатеене по светофарите...кой, кога и дали има желание да го прекрати? Очите на 16 и ако има някой там горе, да ни пази!
  • 3 Либен

    2 0 Отговор
    Не се отдава достатъчно уважение на линейките у нас!Буркана се върти а никой не прави път на линейката!Това е от простотията загнездена в малките ни и дребни душици!Ние сме наследници на Рачко Пръдлето персонаж от Под Игото!Това е!

    Коментиран от #4, #12

  • 4 Красо Зелето

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Либен":

    Много си прав! Съгласен съм с твоето изказване. Но има и добри шофьори на пътя, но са едва 5%! Масово се правят на важни, и на по-бързи от линейката. Нали се е качил на западен автомобил, и автомобила му е по-бърз от линейката, и той не вижда смисъл да намаля скоростта! Трагедия сме! Ама това е от липса на сиво вещество. Ако бяхме умни, нямаше да сме дупката на кавала, в цяла европа! Жалко, много жалко!
  • 5 Мемфис

    0 0 Отговор
    Какво е това село Гривич и как се състоя пътно транспортно проишествие........
    Абе тия тъпи милиционери.....до кога ще им препечатвате малоумните справки?
    Къде има такова с.?
    Какво значи "състоя се п.тп."
    МАЛОУМНА РАБОТА!!!!!!
  • 6 Попикономов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Има версия че линейката НЕ Е БИЛА С ВКЛЮЧЕНА СВЕТЛИННА И ЗВУКОВА СИГНАЛИЗАЦИЯ !
  • 7 дядоЯго

    0 0 Отговор
    слагайте видеорегистратори .трябва да сложим край на анонимноста по пътищата
    https://www.youtube.com/watch?v=F6MzX3zL-iE
  • 8 ДО МЕМФИС

    0 0 Отговор
    Трима загинали, а тоя гледа правописа

    Коментиран от #14

  • 9 Под кайсията на сянка

    3 0 Отговор
    Просто трябва да се спазват знаците. Аз по цял ден обикалям северозападна България-това ми е работата. Положението е страшно-това знаци, това маркировка ,повечето хора въобще не им обръщат внимание. Изпреварва се масово на руска рулетка. 70% от водачите са напълно откачени, облъчени копелета.Българският народ е със сериозен психиатричен проблем. Повечето.Разбира се има и нормални хора. И само гледай кво става ,ако решиш да спазваш ограниченията на скоростта- стоят на 50 см от задната ти броня и правят тройни разминавания. Много сме зле. В арабския свят дори , са 100 пъти по-толерантни. А пък ако случайно си с някоя малка ,маломощна кола или пък жена- малеее ,изхвърлят те от пътя. Това са особеностите на българския автомобилен живот.
  • 10 Димитров

    2 0 Отговор
    така ще бъде след като алчните и нагли автомобилни инструктори раздават с лекота книжки като флаери на некадърните курсисти Не може някой или някоя да не знае кое е газ и кое съединител да вземе книжка за 2 месеца Всичко се прави за пари-да минават колкото се може повече хора и за кратко време че да се наядат на пари инструкторите БЪЛГАРСКИ ЛАМТЕЖ

    Коментиран от #15

  • 11 qankov

    0 0 Отговор
    taka ku4eto igrae spored toqgata kazano v prenosen smisal toes kakto na zapad kakto v ispaniq germaniq avstriq idr. zivilni koli koito da obikalqt I kato te spe za izvar6eno naru6enie da se obajda na katadjiite ili tezi ot simata da si mu pi6e akta I zivilnata kola da tragva kam sledva6tiq tarikat na patq I drugo mnogo vajno samire polizai da imat saves drugoto koeto iskam da kaja e sa6to da se uvel4i budjeta na poliziqta v smisal za zaplati I sa6to I da nqmat problem s gorivoto a ne da imat limit na smqnq idrugo zdravi globi zavi6eni mnogokratno otnemane na knijki pak neka da vidim taka li 6e karat kato piloti ina4e 6e ima katastrofi I ubiti vseki boji den vse edno 4e sme v voina q da vidim dali balgarite karat taka v zapadna evropa li4no moga da kaja kato 4ovek jivql dalgo vreme tam na6ite balgari vednaga vlizat v relsi I ne si pravqt svoevoliq za6toto kato se brakne s po seriozna suma I mu stava lo6o apak vzeme li da se obesnqvq na polizaite koito sa go spreli akta se uveli4ava
  • 12 9999

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Либен":

    Той буркана хубаво се върти , ама няма кой да го види .
    Направи ми впечатление , как хората се предвижват като надрусани . Никой не се оглежда , никой не пази другия , никой не мисли . В същото време , никой не го прави нарочно . Все едно хора под въздействие на опият .
  • 13 минувач

    0 0 Отговор
    И още по-лошо ще става по пътищата и в живота въобще ! И не за всичко сме виновни самите ние - ние просто сме експеримент на други по-висши от нас , а съдбите и живота ни - играчка в техните ръце !!!
  • 14 бай

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДО МЕМФИС":

    Ами гледа, разбира се! Ами ако са объркали броя на загиналите? Това е съвсем сериозно.
  • 15 Легнал Гочо под салкъм

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Димитров":

    Да не искаш да кажеш ,че инструкторите ги карат насила да управляват колите си със ужасно висока скорост и да се самоизтребват? Завършил съм училище по автотранспорт и съм преминал 2 годишен курс на професионално обучение за да управлявам камион.Когато излязох на пътя разбрах,че много не ми достига да съм истински шофьор а какво да бъде след 20 учебни часа.В Америка дори и като получиш книжка трябва още дълго време задължително да управляваш автомобила с квалифициран придружител.Ето това е може би едно от решенията. Нещата опирати до самосъзнание!
  • 16 onq s konq

    0 2 Отговор
    Тр се кара на макс,щото бързото каране е бързо пристигане,което пък е по-малка вероятност нещо да те прасне по пътя.
  • 17 Волен Сидеров

    2 0 Отговор
    линейката не е виновна-виновните са другите участници в движението-не дават път просто или незнаят какво да сторят-слаба подготовка на шофьорските курсове ,за 1 месец и айде книжка-важното е пари да падат на частните инструктори...
  • 18 Плевенски

    1 1 Отговор
    Понеже никой не спомена ИСТИНСКАТА причина за челния удар, аз ще ви я обясня. Надлезът е еднопосочен, с по две ленти в посока. В момента едното платно е затворено за ремонт, но освен една пършива табелка лепната за двупосочно движение, нищо друго не предупреждава за промяната в организацията, в случай че излизаш от Плевен в посока Русе. Няма конуси, знаци за разграничаване потоците (както се прави при ремонт), светлинна сигнализация. НИЩО!
    Човек, който минава често от там даже не би ѝ обърнал внимание. Аз минах преди няколко дни от там и ми направи впечатление, че изобщо не се разбира, че има ремонт и че срещу теб може да се появи кола. Ден по-късно научих за трагедията на същото място. Беше очевидно, че това е много възможно да се случи, при липсваща ясна сигнализация.
    За затвора е пътно-ремонтната бригада и ръководителите по-конкретно, в случай че са повече от един.

    Коментиран от #23

  • 19 Андрей Николов

    0 0 Отговор
    Е то е ужасно в този Плевен, все едно си в Перник, култ към WV и е пълно с м...ли без книжки. Горките хора, Бог да ги прости! Много е зле народа, каквито сме вкъщи такива сме и на пътя...
  • 20 Андрей Николов

    0 0 Отговор
    Да допълня, че и специално за там знам че масово се продават книжките, лично на мен понеже съм млад шофьор преди изпита инструктора ми предложи да си платя 150лв на изпитващия, че видиш ли ако ме скъса после ще ми излезе по-скъпо...Но тогава точно се случи хайката с ДАИ, където ги изловиха всичките /може би по поръчка/ и изпитващия не скъсай абсолютно никого на изпита по кормуване хахахах
  • 21 Димитър

    0 0 Отговор
    Нека спрем с тази касапница по-пътищата, нека сме по-толерантни към останалите участници в движението, нека спрем със злобата и завистта, кой какво кара, нека мислим за децата си и за поколенията, нека сме нормални хора!
  • 22 taka e brat

    0 0 Отговор
    мазало.....


  • 23 бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Плевенски":

    Хайде стига де!Нали не се опитваш да ни убедиш,че някой им е виновен?
  • 24 авантата

    0 0 Отговор
    заради тези дето са се пребили сега ще има катаджии на главните пътища а аз карам без винетка вие ли ще ми платите глобата ако някои ме спре!?