Last news in Fakti

1 Октомври, 2015 09:41 3 225 10

Битата учителка: Объркана съм

  • бита учителка-
  • объркана-
  • майка

Янка Цанева беше ударена през лицето от майка на свой ученик

Както Факти.бг съобщи вчера, майка от ромската махала в Сливен преби учителката на детето си в училище - пред очите на други родители и ученици.
 
Във вторник на обяд 27-годишната Галя Петрова нахлула в класната стая на сина си - 6-годишния Иван, в Основното училище "Братя Миладинови". Пред очите на други деца и родители нападнала 58-годишната учителка Янка Цанева - преподавател от 33 години и за първи път жертва на побой.
 
Причината за ударите – 27-годишната Галя разбрала, че е синът ѝ бил удрян от учителката си. И решила да се саморазправи. Преподавателката отрича да е била детето. Твърди обаче, че е имала други проблеми с него. То било буйно и опипвало момичецата.
 
Майката на 6-годишния Ванко е задържана веднага след побоя. Намираме я 24 часа след като е освободена от ареста в Сливен. Не отрича, че е ударила учителката на детето си. Обяснява, че е искала да защити сина си.
 
След случилото се Янка Цанева не е взимала болничен. На следващата сутрин е отишла отново да преподава.
 
"От 33 години съм в това училище. Познават ме всички. Страшно съм разочарована. Не се страхувам, няма защо. Нищо е съм сторила. И днес бях, и утре ще бъда на работа. Нямам намерение да се крия. Объркана съм", каза тя пред Нова телевизия.

 

Пропускателният режим в училище „Братя Миладинови” в Сливен, където майка удари учителка, ще бъде затегнат още повече. Вътре няма да се допускат и родителите на най-малките деца, това съобщи пред bTV директорът на учебното заведение Митко Митев.
 
Той допълни, че ако някой влезе по служебна причина, ще бъде доведен от човек на охраната. Директорът каза още, че ударената учителка е с дълъг педагогически опит, пред пенсионна възраст, има заболявания, но се смята, че ще преодолее стреса и обидата и ще се върне на работа.
 
Родителите са по-емоционални в моментите, в които трябва да се издават бележки за помощи, за детски, т.е. документи, че учениците редовно посещават занятия, каза една от колежките на битата учителка.
„Детето ми каза, че го е ударила. Насиних й окото и ме задържаха, Много съжалявам. Извинявам се прекалено много. Беше го дръпнала за ухото, ударила го. В понеделник пак го удари. И аз казах, във вторник ще отида и аз ще я набия да видя дали ще й е хубаво. Влязох и я ударих. За детето съм си го направила, не съм направила нещо нередно. Ако го искат пак там детето, ще го оставя, ако не ще го преместя”, тоза каза Галя, майката нападнала учителката.
 
„С пострадалата работим повече от 30 години и я познавам като изключително добър човек, позитивен към всички, всеотдаен професионалист, децата от нейните групи винаги са били много добре подготвени. Огорчението и обидата са големи, не заслужаваме това. Законът е длъжник на учителите”, каза eдна от учителките и поиска по-строги санкции, за да бъдат защитени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    сиганката има праяа , а даскалката - НЕ ? Нали е дас / българин на сигански / ?
  • 2 бати ти

    0 0 Отговор
    Като беше Калъчката Директор на 6-то училище,да се е чуло ,че някой е ударил учител,а?Миткооо,Митко,то не е само да развяваш байрака на СДС и да си го развяваш до Инспектората в Общината.
  • 3 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    СЕГА ТРЯБВА ДАСКАЛКАТА ДА Е ОСЪДИ И ЩЕ И ВЗЕМЕ 3 ХИЛ ЛВ
    А НЕКА ПАК ДА УДРЯ

    Коментиран от #5

  • 4 бой по каската

    1 0 Отговор
    Поредният парадокс в република Бантустан. Циганката пребива учителка, държат я 24 часа и я пускат на свобода!
    Учителката дори и да я съди, няма да получи и лев, защото циганката няма нищо, няма как да и вземат социалните помощи.
    С една дума - циганска държава.
  • 5 бой по каската

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Vasik Atanasova":

    Ще и вземе голият г*з........... :)
    Да си учител е най неблагодарната работа:
    Жената беше за 2 години учителка в сравнително добро училище в средно-голям град. Училището е предимно за бели!
    Заплата: 450 лв.
    Работно време: плаващо, все има нещо допълнително за правене, я дневници, бележници и още не знам си какви списъци. Общо взето уж на половин работен ден, ама НЕ.
    Учителите чистят, ремонтират и отговарят за стаята. Ходих да ремонтирам врата на една класна стая.
    Учителите не могат да пишат двойки и да изгонват учениците.
    Една учителка от по горните класове я бяха били със зелени сливи, замяргали я в час, ученици!
    Учениците си ползват таблети и телефони в час. Когато жена ми искала да прибере таблета, временно, за да не се ползва в час, ученика е казал следното:
    "Госпожо, внимавайте да не го счупите, че цялата ви заплата няма да ви стигне да го ремонтирате."
    Директорката разпределя бонусите на нейни си хора и слагачи. За две години не и даде и 1 лев отгоре на заплатата.
    Кво да си говорим повече!?
    Жена ми отдавна не е учителка, няма и да бъде!
  • 6 Аз

    0 0 Отговор
    М...ли..Да и спрат помощите ВЕДНАГА!
    И да я осъди ако не даскалката, щото я е страх-държавата!
  • 7 Гост

    0 0 Отговор
    Да бият който им падне и всеки ден , а ако жертвите им не се научат да се защитават - ще си заминат .. знаете къде.
  • 8 Гилбар Тал

    0 0 Отговор
    Мен ме трепаха като животно в класната стая пред всички. Класната ни в 3-ти клас беше едноока и злобна гадина, която миришеше на ракия и ацетон. Биеше ме само мене, понеже ни беше съседка и знаеше, колко тъп е баща ми и няма кой да ме защити. Пръстена и постоянно ми разбиваше устната и ми дращеше лицето като ми биеше шамари. Повече помня мравките в ъгъла на стаята, като стоях наказан, отколкото слънцето. Баща ми беше тъпо ченге и ме доубиваше вкъщи, понеже съм бил срам за семейната чест - даскалката винаги имала право. 33 години била учителка- комунистическа закалка, още бой има да поеме!

    Коментиран от #10

  • 9 СССР

    0 0 Отговор
    явно малко са те драли щом си позволяваш такива глупости да дрънкаш .
  • 10 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гилбар Тал":

    Май на теб ти идва повечко ацетона.