Last news in Fakti

20 Октомври, 2015 17:21 1 023 0

Осъдиха двама за организиране на купуване на гласове

  • осъдиха-
  • двама-
  • организиране-
  • купуване-
  • гласове

Това стана след 20 дневно разследване на РП Елин Пелин

Районен съд гр. Елин Пелин одобри споразумение и осъди на по една година лишаване от свобода Златко Георгиев и Стефан Методиев за престъпления против политическите права на гражданите. Наложеното наказание на двамата е отложено за изпитателен срок от три години.

Златко Георгиев и  Стефан Методиев  са признати за виновни в това, че от края на септември 2015 г. до 02.10.2015 г. на територията на Община Елин Пелин са организирали предлагането на лица жители на с. Белопопци на имотна облага по 70 лева на човек, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателното си право при провеждането на местни избори на 2015 г. за кмет на Община Горна Малина в полза на определен кандидат  - престъпление по чл. 167 ал.3 във вр. с ал.2 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК.

Одобреното споразумение има сила на влязла в сила присъда и е окончателно.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА