5 Ноември, 2015 13:03 871 1

Обвинение срещу пиян шофьор, блъснал двама велосипедисти

  • обвинение-
  • пиян шофьор-
  • блъснал-
  • велосипедисти

Той е нямал и книжка

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Борислав М., на 48 г., за катастрофа по непредпазливост при управление на моторно превозно средство в пияно състояние, от която са причинени телесни повреди, съобщиха от прокуратурата.

Борислав М. е правоспособен водач и притежава валидно свидетелство за управление на моторно превозно средство.

На 16 ноември 2014 г. обвиняемият бил с приятели в с. Стряма, обл. Пловдив, където изконсумирал значително количество алкохол. Към 18 часа решил да отиде в гр. Брезово с лекия си автомобил „Nissan Primera“. В изпълнение на взетото решение Борислав М. превел в движение превозното средство и започнал да го управлява по пътната мрежа. Навън било тъмно. Борислав М. включил късите светлини на автомобила. При влизане в гр. Раковски шофирал с над 90 км/ч, въпреки че по отсечката ограничението е до 50 км/ч. По същото време към изхода на гр. Раковски, откъм кв. „Генерал Николаево“, с велосипеди, един след друг, се придвижвали двама мъже. Те също били консумирали алкохол, а превозните им средства не били оборудвани със светлоотразителни знаци. Малко преди изхода на гр. Раковски велосипедистите били застигнати от лекия автомобил, който се движел в същата посока.

Борислав М. управлявал колата със скорост 94 км/ч при допустима 50 км/ч. Поради движението с несъобразена скорост, водачът твърде късно забелязал велосипедистите. Той задействал спирачките на колата, но реакцията му била ненавременна и ударил последователно двамата велосипедисти. Те били отхвърлени на пътното платно. Според съдебно-медицинската експертиза Борислав М. по непредпазливост е причинил една тежка и три средни телесни повреди на 48-годишния велосипедист И.Н., който получил различни травми по тялото, както и затруднение на движението за шест месеца заради счупване на глезените на двете подбедрици.

От заключението на химическата експертиза е установено, че концентрацията на алкохол в кръвта на Борислав М. е била 2,10 промила. Според автотехническата експертиза основна причина за настъпилото пътно-транспортно произшествие е движението на автомобила с несъобразена скорост, поради което водачът не реагирал своевременно на опасността от удар с велосипедистите. Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият се е признал за виновен.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи дата за първото съдебно заседание


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анжи

    0 0 Отговор
    Това не е вярно в велосипедистите ни е открит и грам алкохол. А БОРИСЛАВ М. Е ЗАСПАЛ НА ВОЛАНА И ЗА ТОВА Е БЛСНАЛ ДВАМЪТА МЪЖЕ НЕ ПЕШЕТЕ НЕ ВЕРНИ КЛЕВЕТЕ ЗА ДА НЕ ПОСЛЕДВА САДЕБНО ДИЛО И ЗА ВАС