16 Ноември, 2015 08:52, обновена 16 Ноември, 2015 20:40 7 085 5

Димитър Димитров - Бабата е задържан за убийството в Поморие

  • поморие-
  • бабата-
  • димитър димитров-
  • убийство-
  • задържан

 Той е извършил престъплението сам, без съпричастие на други лица, посочи прокурор Петров

Димитър Димитров - Бабата е задържан за убийството в Поморие - 1
Снимка: bTV

34-годишният Димитър Димитров - Бабата е задържан за срок от 72 часа и привлечен в качеството на обвиняем за убийството на Иван Попов по прякор Костов, съобщиха от МВР.

Подробности за случая и работата на криминалистите бяха оповестени на съвместен брифинг в Апелативна прокуратура – Бургас, в който участваха директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, административният ръководител на апелативната прокуратура Любомир Петров, Калина Чапкънова - ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас и наблюдаващият прокурор по случая Андрей Червеняков.

Факти.бг припомня, че сигналът за прострелян мъж в близост до заведение на крайбрежната алея в Поморие постъпил в полицията снощи, около 19 часа. В организираните незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са се включили служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и колегите им от РУ – Поморие.

В резултат на бързата и адекватна реакция, е задържан извършителят - Димитър Димитров на 34 г. Той е арестуван часове след убийството във фамилната му къща в Поморие – уточни комисар Калоян Калоянов и допълни, че към момента продължава издирването на огнестрелното оръжие, с което е извършено престъплението. Димитров обаче е казал къде го е изхвърлил. 

От извършените до момента процесуални действия по разследването може да се направи обосновано предположение, че Димитров е извършил деянието сам, без съпричастие на други лица - посочи прокурор Петров. По думите на наблюдаващия случая прокурор Червеняков, вероятният мотив за престъплението е скорошен спор между жертвата и задържания, който прерастнал в ръкопашен бой. Тепърва ще се изяснява дали става въпрос за дрога.

Ръководителят на Окръжна прокуратура –Бургас припомни, че убитият Иван Попов на 33 г. е осъждан за причиняване на тежка телесна повреда и хулиганство през 2008 година. В края на октомври той бил задържан в Бургас с наркотици.

Убиецът му е задържан за срок от 72 часа и привлечен в качеството на обвиняем за извършеното тежко криминално деяние. Предстои Окръжна прокуратура - Бургас да внесе искане в Бургаския окръжен съд за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Иван Попов беше разстрелян с 9 куршума от близко разстояние в главата и тялото. Той бил спряган като лейтенант на Митьо Очите преди години, но по-късно искал да изземе бизнеса с дрога и сам да се разпорежда в района. Първоначално беше съобщено, че той е убит от трима мъже - Бабата, Гетов и Казака, които той притискал, за да му станат подчинени дилъри. По-късно от полицията съобщиха, че арестуван е само Димитър Димитров - Бабата, и няма данни за съучастие на други хора.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    1 0 Отговор
    Дайте им награда и медал и ги пратете на почивка на някой остров.Дай Боже повече такива будни граждани!

    Коментиран от #3

  • 2 некойси

    1 0 Отговор
    Ами полицията като не си върши работата и протестират за това и онова, те сами се ликвидират.

    Коментиран от #4

  • 3 Бръмчо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "аз":

    Тия будни граждани са същите като него, ако не и по-лоши...
  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "некойси":

    Още един дървен ФИЛОСОФ. Прочети хубаво статията и после след като си напишеш домашното пиши тъпотий
  • 5 Жеката

    0 0 Отговор
    Как ще ги пуснат тия 2 мата ве....и те са съучастници и те са виновни....е.ати правосъдието.
    Ще му помогнат да се отърват от колата,оръжието ще му намерят превоз и те невинни ... горките