Last news in Fakti

4 Декември, 2015 16:42 1 569 1

Обвинен за убийство ще се лекува у дома

  • иван попов-
  • бабата

34-годишният Димитър Димитров, обвинен за разстрела на Иван Попов от Поморие се прибира у дома, съобщи Gramofona.com.

Мярката за неотклонение на младия мъж беше променена в домашен арест. Димитров обжалва задържането си под стража, заради тежкото си здравословно състояние.

Той е с трансплантиран бъбрек и престоят му в ареста е опасен за здравето и живота му, аргументира се адвокат Благой Потеров. Миналата седмица окръжните съдии решиха, че Димитър Димитров трябва да бъде изпратен за лечение в затворническата болница в София, без да се отменя ареста му.

Там обаче няма нефрологично отделение и специалисти, които да проведат адекватно лечение. „Бях в една стая с още трима души. Хигиената в болницата е лоша и за това отказах да съм там”, обясни в съдебната зала Димитър Димитров. Апелативните съдии не приеха аргументите на прокуратурата, че дори и под арест обвиненият за показното убийство може да се лекува.

Те прецениха, че за него ще е по-добре да бъде под домашен арест. Решението на магистратите трябва да се изпълни незабавно. Това означава, че до час Димитър Димитров ще бъде в дома си в Поморие.

Приятели на Димитров дойдоха в съда, за да го видят. Те не сдържаха радостта си, когато разбраха, че аверът им излиза от затвора. Организираха се да го чакат пред ареста, за да го заведат в дома му в Поморие.

„Състоянието на моя клиент е наистина много тежко. Има вероятност дори да се наложи и хемодиализа. В сезона на вирусите и най-малката настинка може да е фатална за него, за това е по-добре да си бъде вкъщи”, обясни адвокат Благой Потеров.

При необходимост прокуратурата ще позволява на Димитров да излиза от дома си, за да се лекува. Това обаче ще става под охрана. Самото разследване за убийството на Иван Попов е напреднало достатъчно и фактите около него са изяснени.

Има запис на охранителна камера, който е запечатал разстрела. „Чакаме експертизите, но ние ще се стремим да докажем, че убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната самоотбрана”, уточни Потеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Една гад е ликвидирала друга гад.
    Донякъде ме радва мисълта че един боклук по-малко се разхожда на свобода, от друга страна не ме радва че го пускат.