18 Ноември, 2015 18:40 1 927 1

Свидетелка по "Килърите" бе разпитана пред съда

  • свидетелка-
  • килърите-
  • разпитана-
  • съда

 В следобедното заседание на Варненския апелативен съд по наказателното дело срещу групата на „Килърите“ беше разпитана бивша приятелка на подсъдимия Васил Костов – Г. Хр. от Червен бряг. Тя е работила в заведение в родния си град, където често е виждала Васил, заедно с Владимир Филев и Георги Трифонов (сочените за физическите извършители на убийствата на адвоката Петър Лупов и на бизнесмена от Шумен Румен Рачев ).

Г.Хр. се опита да отговори на въпросите на защитата и на обвинението, свързани с първите дни на юли 2009 година, когато Васил й гостувал в Шумен. След като не успя да възстанови спомените си и да отговори на много от въпросите, по искане на прокуратурата, която видя сериозно противоречие между казаното от свидетелката на досъдебното производство и днес пред съдебния състав, съдът прочете показанията й, дадени в няколко разпита, извършени от следствените органи през 2010 година. Според тях, на 4 юли 2009 година Галя е трябвало да се яви на изпит в Шуменския университет и поради тази причина пристигнала ден по-рано. Васил й гостувал вечерта преди изпита (на 3 юли 2009 година) а на следващия ден й предложил да пътуват до Варна. В хотела, където спрели в курорта Златни пясъци Васил се видял с Георги и Владимир, които били в автомобил на паркинга на хотела. Васил разговарял с тях и след това прибрал някаква чанта(багаж) в багажника на своя автомобил. По-късно, след като Васил разбрал, че Галя е разпознала двамата му познати я предупредил, че не трябва да казва на никого за Георги и Владо, но споделил и това, че спечелил крупна сума пари. Галя забелязала, че Васил е нервен, мълчалив и напрегнат. Часове след това Васил бил арестуван, а по-късно и Галя била задържана за 24 часа в полицията във Варна. Ден след като я освободили от ареста Васил, който също бил освободен й предложил да я закара до родния Червен бряг. По пътя я разпитал подробно за показанията, които Галя е дала в полицията. Тя го уверила, че не е съобщила за срещите му с Георги и с Владимир. Именно по време на това пътуване, от разговор с нейна позната Галя разбрала, че в Шумен е станало убийство и тя си помислила, че има връзка между този факт и Васил.

С разпита на тази свидетелка, който продължи близо 4 часа приключи днешното съдебно заседание. Делото продължава утре в 9,30 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    0 0 Отговор
    .ах ти тъпака,трепа хора и води с него мацки,еиии тва простия народ е чудо,е кво реве тои си е за пандиза....