Last news in Fakti

12 Декември, 2015 18:29 1 088 0

Мъж, накарал младеж да направи бомби остава в ареста

  • мъж-
  • накарал-
  • младеж-
  • направи-
  • бомби-
  • ареста-
  • ямбол

В ареста остава и младежът изработил взрива

Мъж, накарал младеж да направи бомби остава в ареста - 1

Задържаха под стража 42­годишния Цветан Цонев, който е подбудил друго лице да изработи и притежава взривни устройства, съобщиха от Апелативна прокуратура-Бургас.

Факти.бг припомня, че 21-годишният Калоян Тодоров бе задържан от полицейските служители на 9 декември 2015г. около 22 часа в Ямбол. В момента на задържането си ямболията е носил двете взривни устройства, всяко от които е имало по 1,5 кг. вещества, в себе си.

Тодоров за държане на взривни устройства бе да има разрешително за това. Наказанието за подобен род престъпление е „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години.

Ямболския районен съд на свое заседание днес реши той да остане в ареста. По време на съдебното заседание днес представителят на държавното обвинение поиска на Тодоров да бъде определена най­тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, като мотивира искането си с възможността 21­годишният мъж да извърши друго престъпление или да се укрие. Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата. Определението на съда подлежи на протест или обжалване в срок от три дни.

42­годишният Цветан Цонев, който е обвинен в подбудителство към създаване и притежание на взривни устройства, също остава в ареста. Определението бе постановено от Ямболския районен съд на свое заседание днес.

Цветан Цонев бе задържан от полицейските служители, вследствие от разследването на случая с задържания Калоян Тодоров. Цонев е привлечен като обвиняем за подбуждане и производство и държане на взривни устройства. Наказанието за подобен род престъпление е „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години.

По дреме на съдебното заседание днес представителят на държавното обвинение поиска на Тодоров да бъде определена най­тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, като мотивира искането си с предпоставките 42­годишният мъж да извърши друго престъпление и да се укрие. Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата. Определението на съда подлежи на протест или обжалване в срок от три дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА