Last news in Fakti

29 Декември, 2015 16:52 1 377 1

Разследват македонец превозвал бежанци

  • мигранти-
  • разследват-
  • македонец-
  • превозвал-
  • бежанци

Сред чуждите граждани има и деца под 16-годишна възраст

Разследват македонец превозвал бежанци - 1

Районна прокуратура-Пазарджик образува досъдебно производство срещу Шабан Р., на 55 г., македонски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в България, за подпомагане на чужденци незаконно да преминат през страната , съобщиха от прокуратурата.

Днес, в района на с. Лесичово, обл. Пазарджик, полицейски патрул е спрял за проверка ТИР с влекач с хасковска регистрация и полуремарке с пловдивска регистрация. В товарния автомобил, шофиран от Шабан Р., са пътували 119 чужди граждани без документи за самоличност, за които по-късно е установено, че са от Сирия и Ирак. В момента се установява тяхната самоличност и предстои да бъдат настанени в бежански център у нас. Разследването сочи, че чуждите граждани са били качени в гр. Истанбул на товарния автомобил от турски гражданин, представил се за български изселник и говорещ български език. Той обещал да плати на шофьора 5 000 евро, за да превози хората до територията на Република България и да ги остави във вътрешността на страната. Шабан Р. е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пазарджик се извършват активни процесуално-следствени действия – разпитват се свидетели, установява се самоличността на чуждите граждани и мястото на влизане в България, както и собствеността на влекача и полуремаркето. Сред чуждите граждани има и деца под 16-годишна възраст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    0 0 Отговор
    Ето че пак през ГКППк-нАндреево невъзможно без участие на Гранична полиция и Митничари.Те не сучайно протестират срещу закриването и защотоще им секне кранчето.