Last news in Fakti

5 Януари, 2016 15:07, обновена 5 Януари, 2016 16:29 1 737 3

Съдят клиент, ограбил проститутка

  • съдят-
  • клиент-
  • ограбил-
  • проститутка

Обвиняемият не се е признал за виновен

Съдят клиент, ограбил проститутка - 1

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу Христо М., на 32 г. от гр. Пловдив, опитал се да ограби проститутка, съобщиха от прокуратурата.

Той е обвинен за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго с намерението противозаконно да я присвои със сила и заплаха.

На 28 юли 2015 г. обв. Христо М. се движел в района на бул. „Христо Ботев“ в гр. Пловдив. Срещу спирката на Централна жп гара срещнал 18-годишната жена, която се занимавала с проституция. Тя му предложила сексуални услуги за 15 минути срещу заплащане. Двамата се оттеглили към коловозите на жп гарата. Христо М. платил на жената 20 лева, но после решил да си ги поиска обратно, защото останал недоволен от услугата. Жената си тръгнала и отказала да му върне парите. Поради тази причина той решил да я ограби. Настигнал жената и започнал да й дърпа дамската чанта, в която имало 100 лева, документи и принадлежности за гримиране. Тя успяла да избяга в посока към бул. „Христо Ботев“, но отново била догонена от обвиняемия, който този път успял да й вземе дамската чанта, чиято дръжка скъсал чрез издърпване. Христо М. заплашил жената с джобно ножче.  Пострадалата успяла да го ухапе по едната ръка и се развикала за помощ.

Няколко мъже, нейни познати и роднини, които били в района на жп гарата, подгонили обвиняемия. Христо М. се опитал да прескочи ограда край коловозите, за да избяга, но паднал на дясната си ръка и я счупил. Изпуснал и джобното ножче. Обвиняемият бил застигнат от мъжете, които му нанесли побой, след което отнели от него освен дамската чанта на жената, така и други негови вещи, сред които и мобилния му телефон - за последното се води отделно разследване.  Случаен минувач се обадил в полицията, а пострадалата подала жалба във Второ РУ на МВР в гр. Пловдив.

По делото са извършени няколко експертизи. Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият не се е признал за виновен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СС

    1 0 Отговор
    Това си е чиста рекламация !
  • 2 възмутен

    0 0 Отговор
    Закрила на простетутуцията вместо разкриване на работни места .Навярно ще го осъдят да и заплати и на следващия клиент отново по същия начин двойна тарифа.
  • 3 България

    0 0 Отговор
    У нас не е ли забранена тази древна професия? До кога прокоратурата ще обгрижва "циганите с момите"? Мазните цигани вадят пари, без да внасят и 1 стотинка в тази държава!