Last news in Fakti

28 Януари, 2016 13:43 1 091 0

Прокуратурата иска ало измамник да остане за постоянно в ареста

  • искат-
  • измамник-
  • постоянно-
  • ареста

Той признал, че бил нает по обява за работа в интернет от брокерска фирма заради 18-годишния си стаж като счетоводител

Прокуратурата иска ало измамник да остане за постоянно в ареста - 1

Районната прокуратура в Генерал Тошево внася днес искане в съда за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо телефонния измамник Веселин Райнов, съобщиха от прокуратурата.

48-годишният мъж от Силистра, който живее в Балчик, е привлечен като обвиняем за четири случая на измами след предварителен сговор с неизвестно лице при условията на продължавано престъпление.

Веселин Райнов е задържан на 26 януари 2016 год. за срок до 72 часа от Районната прокуратура в Генерал Тошево, след като на 21 и 24 януари успява да измами две възрастни жени от Генерал Тошево, които му предават общо 15 500 лева. Издирването му става възможно, след като съсед на една от пострадалите възрастни жени се усъмнява в него и записва данните от личната му карта.

В единия случай по телефона някой се представил за племенник на жената, който обяснил, че му трябват 8500 лева „на живот и смърт“, а в другия била разиграна версията с колет от чужбина, чието освобождаване струвало 7000 лева. За да вземе парите, предмет на измамата, Райнов бил изпратен от „работодателя си“. Пред разследващите той обяснил, че бил нает по обява за работа в интернет от брокерска фирма заради 18-годишния си стаж като счетоводител.

Парите на измамените жени предал на мъж през прозореца на влак в Павликени и на млад мъж на автогарата във Велико Търново, пратен от някой си Ангелов. В хода на четирите досъдебни производства срещу измамника, които ще бъдат обединени, общата сума на измамите е установена и е в размер на 20 000 лева, като Райнов получавал хонорар от 400 лева за всяка измама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА