5 Февруари, 2016 16:41 1 464 2

Отложиха гледането на мярката срещу Иван Евстатиев

  • иван евстатиев-
  • дело-
  • отложиха-
  • мярка

То ще се гледа на 12 февруари

Делото за промяна на мярката за неотклонение срещу обвинения в изнасилване бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев се отлага за 12 февруари и ще се гледа в Районния съд в Панагюрище.

Решението е на съдия Диана Стателова, която, по искане на прокуратурата, разпореди да се извърши допълнителна медицинска експертиза от нови вещи лица.  "Допълнителната експертиза трябва да отговори и на въпросите позволява ли здравословното му състояние да се намира в ареста, а също необходима ли е промяна на мярката му за неотклонение "задържане под стража", заяви след заседанието наблюдаващият прокурор Пламен Пантов.

Около 100 души се събраха пред входа на Нервно-инсултно отделение в МБАЛ-Пазарджик, където се гледа искането за по-лека мярка на Иван Евстатиев. Един от протестиращите стои пред входа на болницата с плакат с надпис "Д-р Евстатиев, ти си злодей! Законността и Стрелча ще помнят твоето насилие!“

Протестът се охраняваше от десетина полицаи и две патрулни коли.

Очаква се в понеделник Иван Евстатиев да бъде изписан от Неврологичното отделение на пазарджишката болница  и да бъде върнат в следствения арест на пазарджишкия затвор. Според защитата, това е недопустимо. "Той не може да седи в ареста. Това е становището. Той е в тежко здравословно състояние, има инсулт, има тежка бъбречна недостатъчност, втора към първа степен и има диабет, който е отключил сега", заяви адвокатът на Евстатиев - Ташкена Колчева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любо

    0 0 Отговор
    Не мога да разбера за какво "Делото за промяна на мярката за неотклонение" става въпрос и какво чакат тези съдий и прукорори.....В една нормална държава този изверг отдавна щеше да бъде в затвора....
  • 2 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Няма нищо за разбиране! Човекът е невинен и чист като моминска пазва. То си беше ясно още от началото! Само да сте живи и здрави да гледате и слушате, как делото ще се замете под миндера ! Интересно колко години ще се протака. Дали независимите ще чакат да забравим? Итова ще е за първи път от 26 години насам. До сега никога не се е случвало ! ! ! ! !