Last news in Fakti

13 Февруари, 2016 21:29 2 067 3

Семейство на депутат стана жертва на телефонна измама

  • телефон-
  • измамници-
  • депутат

От полицията отчетоха спад на този вид престъпления

Семейство на депутат стана жертва на телефонна измама, разкрива бТВ.

„Никой не е имунизиран, дори народните представители могат да бъдат обект на измама”, коментира Милен Михов, депутат от Патриотичния фронт.

Родителите на Михов стават жертва на нагли измамници. Казват им, че техният син дължи голяма сума за радиатори. Започнали от 3 хиляди лева. Но като разбрали, че възрастните хора ги нямат, се съгласили и на 1500.Отворили са дума за ценности и злато. Случаят се разследва от старозагорската полиция.

Депутатът разказва, че родителите му нееднократно са ставали жертва на обаждания с разказ, че някой от семейството е болен или пострадал при инцидент. Но досега не са се поддавали.

„Родителите, колкото и да са възрастни, живеят със съзнанието, че трябва да помогнат на децата си”, коментира Михов.

Инспектор Ивайло Стойчев казва, че вече се разиграва и нова схема. Обажда се измамникът. После звъни „мним" полицай, уж да ви предупреди, че сте станал жертва на телефонна измама.

„За да ги заловим, е необходимо да се дадат пари, които да се бележат”, обясни Стойчев от сектор „Престъпления против собствеността", ГНДП.

В практиката си той има случай на възрастна жена, която дала на телефонни измамници 12 хиляди лева, а на следващата година близо 80 хиляди. И пак в името на близък. 

В същото време от националната полиция отчетоха, че от началото на годината има 60 случая на телефонни измами. Това е с 15% по-малко, сравнено със същия период на миналата година.

През 2015-а 918 са жертвите на „ало" измамниците, 85 са разкритите. За сравнение - през 2014-а телефонните измами са 805, а 67 са разкритите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Ами те парите май бягат от простите хора.Като е имала толкова пари да ги е прибрала в банката.
  • 2 СН

    0 0 Отговор
    Измамниците използват старите телефонни указатели, където пише трите имена и точният адрес.
    Даже и да си прехвърлите телефона към мобилен оператор, старият номер остава.
    Трябва да се промени и номера останал от БТК.
    Крайно време е старите аналогови централи да бъдат премахнати със закон!
  • 3 жжж

    0 0 Отговор
    с 15% по малко са тези престъпления , 50% от жертвите изобщо не се обаждат на полиция ,няма смисъл..