Last news in Fakti

15 Март, 2016 19:48 1 086 0

Соченият за убиец на Мартин от Девня остава в ареста

  • девня-
  • сочен-
  • убиец-
  • арест-
  • виктор панайотов-
  • мартин тодоров

Определението не подлежи на обжалване

Соченият за убиец на Мартин от Девня остава в ареста - 1

Виктор Панайотов, привлечен като обвиняем за убийството на 23-годишния Мартин Тодоров от Девня ще продължи да търпи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража”. Това определи състав на Апелативен съд Варна, след като отмени като незаконосъобразно и необосновано определение на Варненския окръжен съд (ВОС) от миналата седмица, с което мярката на 32-годишния Панайотов бе изменена в „домашен арест”. Втората съдебна инстанция уважи частния протест на Окръжна прокуратура Варна против изменената мярка.

И този съд споделя извода, че събраните в хода на разследването доказателства, множество гласни свидетелства, материали и експертиза обосновават предположението, че Виктор е съпричастен към бруталното убийство.

Факти.бг припомня, че тялото на Мартин беше открито на 28 ноември миналата година в двора на детска градина „Здравец” на девненския квартал Повеляново с множество прободни рани, една от които се оказала смъртоносна.

За разлика от първата съдебна инстанция обаче, Варненският апелативен съд намира, че обвиняемият може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Ето и основанията за този извод.

Припомняме и обстоятелството, че Панайотов, заедно с другите трима мъже, участвали в сблъсъка край дискотеката сами се явили в РУП, за да дадат показания, но обвинението разполага с данни, че обвиняемият се опитал да въздейства на свидетели и има опасност отново да го направи и с това да попречи за разкриване на обективната истина. Тежестта на наказанието, което законът предвижда – от 10 до 20 години затвор мотивира допълнително съда за извода, че и към настоящия момент абсолютно реална е опасността Панайотов да се укрие или да извърши друго престъпление.

Апелативният съд не споделя подробните разсъждения на ВОС за извършените процесуално следствени действия от началото на разследването, които били толкова обемни, че представлявали в своята съвкупност „ново обстоятелство”. Втората съдебна инстанция припомня, че съдът няма право и не може да преценява колко и какви да са действията на разследващите, нито пък да ги коментира.

След като отмени определението на ВОС, съдът намери, че към настоящия момент най-адекватната и законосъобразна мярка за процесуална принуда спрямо Виктор Панайотов, привлечен като обвиняем за убийството на 23 годишния Мартин Тодоров от Девня е „задържане под стража”

Това определение не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА