Last news in Fakti

9 Март, 2016 23:32 1 324 0

Обвинен за убийство пред дискотека излиза от ареста

  • повеляново-
  • девня-
  • обвинен-
  • убийство-
  • излиза-
  • ареста
Обвинен за убийство пред дискотека излиза от ареста - 1

Варненският окръжен съд разгледа искане на защитата на Виктор Панайотов, привлечен като обвиняем за убийството на Мартин Тодоров от Девня, за изменение на мярката за неотклонение в по-лека, съобщиха от съда.

С определение на ВОС от 1 декември миналата година 32-годишният мъж бе задържан в ареста, а определената най-тежка мярка за процесуална принуда бе потвърдена от въззивната инстанция. 

Днес съдът прецени, че 3 месеца след първоначалното задържане на Панайотов са събрани много нови доказателства за съпричастност към деянието и не е разколебано обоснованото предположение, че е автор на престъплението, за което е обвинен, но не са налице другите основания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Изминалият тримесечен срок за разследване е напълно достатъчен да бъдат извършени много и различни по своя характер действия на разследващите органи, поради което е отпаднала опасността Панайотов да извърши престъпление против правосъдието.

Още при първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение съдът е констатирал, че няма вероятност да се укрие. Затова в момента най-адекватната мярка за неотклонение спрямо В. Панайотов е „домашен 

Определението, с което бе изменена мярката за процесуална принуда, може да бъде протестирано в 3-дневен срок, а в случай на жалба или протест заседанието във Варненския апелативен съд е насрочено за 15 март от 10 часа.

23-годишният Мартин Тодоров бе открит мъртъв на 28 ноември 2015 г. в двора на детска градина в девненския квартал „Повеляново“.

32-годишният Виктор Панайотов бе задържан под стража през ноември миналата година, след като сам отиде в полицията. Ден по-рано в двора на детската градина до дискотеката в девненския кв. Повеляново бе открит надупченият с нож труп на 23-годишния Мартин Тодоров. Стана ясно, че е убит при меле, предизвикано от близки на съдържателя на дискотеката, при което в крака бил ранен и бъдещият му шурей Руско.

Като физически извършител на зверството бе уличен Виктор Панайотов, съден преди години за грабежи с нож. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА