8 Декември, 2015 13:59 841 0

Разследваният за убийството на Мартин от Девня остава в ареста

  • девня-
  • разследван-
  • убийството-
  • мартин-
  • остава-
  • ареста

Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража” спрямо Виктор Панайотов, привлечен като обвиняем за убийството на 23-годишния Мартин Тодоров от Девня, съобщиха от съда.

Съдът остави без уважение молбата на Панайотов за изменение в по-лека на мярката за неотклонение и потвърди определението на Варненския окръжен съд от миналата седмица, с което 32-годишният мъж бе задържан в ареста.

За да потвърди първоначалния арест Варненският апелативен съд се съобрази със събраните в хода на разследването доказателства. Множество гласни свидетелства, материали и експертиза обосновават предположението, че Виктор Панайотов е съпричастен към бруталното убийство.

Припомняме, че тялото на Мартин беше открито на 28 ноември тази година в двора на детска градина „Здравец” на девненския квартал Повеляново с множество прободни рани, една от които се оказала смъртоносна. Съдът намери, че са налични множество гласни и писмени доказателства (преки и косвени), които свидетелстват затова, че Виктор е бил в пряк контакт с жертвата и е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем.

И този съд намира, че ако е с по-лека мярка за неотклонение обвиняемият може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Ето и основанията за този извод. Независимо от това, че Панайотов, заедно с другите трима мъже, участвали в сблъсъка край дискотеката сами се явили в РУП, за да дадат показания, обвинението разполага с данни, че обвиняемият се опитал да въздейства на свидетели и има опасност отново да го направи и с това да попречи за разкриване на обективната истина. Нещо повече. Панайотов е осъждан преди 15 години за грабежи, при които заплашвал жертвите си отново с нож. Това обстоятелство съдът цени като лоши характеристични данни. След ареста на Панайотов, заради травма в ръката, в резултат на сбиването край дискотеката в Повеляново се е наложила операция на палеца на едната му ръка. Както прокуратурата, така и съдът считат, че за здравето на обвиняемия са положени достатъчно грижи, осигурено му е и медикаментозно лечение, а според лекарите състоянието му позволява да пребивава в ареста.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на Виктор Панайотов, привлечен като обвиняем за убийството на 23-годишния Мартин Тодоров от Девня не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА