Last news in Fakti

29 Март, 2016 20:57 1 404 0

Прокуратурата и ДАНС проверяват договори за 57 млн. евро, свързани с "Кинтекс" ЕАД

  • кинтекс-
  • данс-
  • прокуратура

Освен договорите на "Емко" ООД на Емилиян Гебрев се проверяват и тези на още едно дружество, което търгува с оръжие на външни пазари

Прокуратурата и ДАНС проверяват договори за 57 млн. евро, свързани с "Кинтекс" ЕАД - 1

Освен договорите на "Емко" ООД на Емилиян Гебрев се проверяват и тези на още едно дружество, което търгува с оръжие на външни пазари

Договори за 57 млн. евро се проверяват от прокуратурата и ДАНС по разследване за източване на държавното предприятие "Кинтекс" ЕАД, научи в. "24 часа".

"Кинтекс" е било посредник по сделки на различни частни фирми със страни от Третия свят. Една от държавите е Бангладеш. Данните са, че от схемата за източване на държавни средства, са се възползвали две фирми.

Освен договорите на "Емко" ООД на Емилиян Гебрев се проверяват и тези на още едно дружество, което търгува с оръжие на външни пазари.

В понеделник агенти на ДАНС и прокурори иззеха документи от централата на "Кинтекс" ЕАД. Все още няма официална информация по случая. От министерството на икономиката, чиято собственост е държавната оръжейна фирма, казаха пред в. "24 часа", че се извършва проверка и са предали необходимите документи на разследващите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА