Last news in Fakti

23 Юли, 2012 16:28 2 898 0

Повторно уволниха шефа на „Кинтекс”

  • кинтекс-
  • салджийски-
  • дичев-
  • ръководство

За пореден път ръководството на „Кинтекс” ЕАД необяснимо се сменя. От днес, с решение на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма, Антон Салджийски вече няма да заема длъжността Генерален директор на държавното оръжейно предприятие. Неговият пост поема Владимир Дичев. Това е втората необоснована смяна на Антон Салджийски само за година и половина. Той успешно ръководи държавния оръжеен търговец близо 15 години (с различни прекъсвания). През февруари 2011 г. министърът на икономиката Трайчо Трайков освобождава Салджийски от поста Генерален директор и назначава Владимир Дичев. Само осем месеца по-късно обаче, отчитайки грешката си, икономическият министър връща Антон Салджийски начело на предприятието.

В края на месец май 2012 г., по време на международната изложба за отбранителна техника „Хемус”, беше оповестено, че само за няколко месеца от управлението си Антон Салджийски е довел до успешен край сделка за 36 млн. EUR за специализирана техника за Алжир. От Министерски съвет се похвалиха, че се очаква финализирането и на още един договор – за 55 млн. EUR. В същата седмица беше оповестено, че „Кинтекс” ЕАД, отново по време на управлението на Антон Салджийски, осигурява 1 млн. лв. за изплащане на заплатите на служителите на военния завод в Сопот. За 2011 г. „Кинтекс” е изнесла продукция за 49 млн.долара основно за Алжир, Индия и Бангладеш. Успешно са приключени и договори с Индонезия и Йордания. Справка на Търговския регистър показва, че през 2011 г. печалбата на дружеството е 5,02 млн.лв.

„Не бях поканен на разговор, не са ми ясни причините. Както предния път, така и сега, получих по куриер протокол на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма за освобождаването”, споделя Антон Салджийски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА