11 Април, 2016 12:43 1 083 0

15-годишен младеж, прострелял съученик, остава в ареста

  • ивайло гаджов-
  • младеж-
  • прострелял-
  • съученик-
  • остава-
  • ареста
15-годишен младеж, прострелял съученик, остава в ареста - 1

Днес, по искане на прокурор при СГП, Софийски градски съд потвърди постоянната мярка „Задържане под стража” на 15-годишния Ивайло Гаджов, който в края на февруари т. г. простреля свой съученик, съобщиха от прокуратурата. Гаджов е привлечен като обвиняем за опит за убийство по начин и средства, опасни за мнозина.  

Съдията днес не измени мярката на Гаджов в по-лека, тъй като прие, че съществува „реална опасност” той да извърши друго престъпление. „Посред бял ден, в двора на училището, пред погледа на ученици, учители, охрана, нищо не го е спряло да извърши деянието”, посочи съдията, като допълни, че той дори се похвалил за стореното пред свидетелка.

На базата на свидетелски показания, на съдебното заседание бе констатирано още, че след като е прострелял съученика си в слабините, Гаджов е стрелял и по посока на главата му, но не го е улучил. Липсвали и действия от страна на обвиняемия за указване на помощ на пострадалия.

Посочено беше, че по делото се работи интензивно, че не е минал законовият срок от 2 месеца за събиране на доказателства по разследването и че „прокуратурата ясно осъзнава тежестта на обвинението, възрастта на обвиняемия, както и големият обем на работа.”

Днешното съдебно определение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Софийския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА