Last news in Fakti

13 Април, 2016 09:33, обновена 13 Април, 2016 18:31 4 460 6

Има задържан по случая със смъртта на 13-годишната Александра

  • тялото-
  • изчезнало-
  • момиче-
  • задържан

Има задържан по подозрение в съучастие в смъртта на 13-годишната Александра. Полицията работи усилено цяла нощ, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тепърва ще се изяснява какво е участието на задържания.

Тялото, открито в Провадия, е на изчезналата преди повече от три седмици Александра Любенова Сивриева, потвърдиха тази сутрин от Окръжната прокуратура във Варна. Воденото до момента от Районната прокуратура в Провадия досъдебно производство за отвличане е взето по компетентност от Окръжната прокуратура във Варна с оглед извършено умишлено убийство на малолетно лице.

По непотвърдена информация, момичето е удушено. Вероятно убийството е извършено в деня на изчезването й или на следващия ден.

За ДНК анализ е иззет доста голям материал из под ноктите на Александра.

Задържаното лице е заподозряно като съучастник в престъплението. Убийството е извършено от минимум двама души. Работи се с широк кръг от заподозрени. В момента се извършват обиски и претърсвания на различни адреси.

Има различни версии за убийството на момичето, като най-тиражираната е, че то е извършено с целл грабеж.

Родителите на Александра, които работят в Германия, вече са се прибрали в България.

Както Факти.бг съобщи снощи, полицията намери труп в мазето на изоставен ресторант в Провадия, който вероятно е на изчезналото на 22 март момиче. 

Близките на Александра са в шок, а хората в Провадия се страхуват за децата си и че това може да се повтори, предаде Нова телевизия. Досега не е имало подобни случаи в града. Сред хората се носи мълвата за сводник, който може да е убил момичето.
 
„В момента реализираме втори етап на проект за видеонаблюдение като идеята е да обхванем пътните артерии за влизане и излизане от града. Очевидно е, че трябва да реализираме такъв проект и около всички паркове и градини. Ще има среща и с директорите на учебните заведения, за да се вземат мерки за сигурност”, коментира кметът на града Филчо Филев.
 
Припомняме, че ден, след като роднините на Александра обявиха, че я издирват, баща й разказа, че е получил обаждане с искане за откуп.

Според източници от разследването един от свидетелите твърди, че е видял Александра да се качва в сребриста кола. В момента се работи и по тази версия, издирва се автомобилът. Друга версия, по която се работи, са осъществяваните от страна на момичето на поредица от запознанства в интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате жоро

    0 0 Отговор
    смърт за убиеца!
  • 2 бате жоро

    0 0 Отговор
    ако може аз да го убия!
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ЕЙ КАКВИ ГАДОСТИ ЧЕТЕМ
  • 4 Vasik Atanasova

    0 1 Отговор
    ЕЙ КАКВИ ГАДОСТИ ЧЕТЕМ
  • 5 Киро

    0 1 Отговор
    Пак ли цигански драми?

    Това ли са истинските новини?

  • 6 опала

    0 1 Отговор
    като гледам колко хора са я видяли тази статия в сравняние с други, значи това интересува хората, значи това е новина за тях. това, че едни хора са гушнали едни 8 млн покрай Бургас-Александруполис за 0 свършена работа, не е важно, то е нормално.