Last news in Fakti

13 Април, 2016 21:42 3 228 1

Мъж и жена са задържани за убийството на момичето в Провадия

  • провадия-
  • тялото-
  • александра любенова сивриева-
  • убийство

Тялото на 13-годишната Александра беше открито във вторник в изоставена сграда на бивш ресторант

Мъж и жена са задържани за убийството на момичето в Провадия - 1

Мъж и жена са задържани за убийството на 13-годишната Александра Любенова Сивриева от Провадия, съобщи bTV, като се позова на полицейски източници.

Тялото на издирваното 22 дни момиче бе открито вчера вечерта. Открили са го случайно ученички, които дошли в изоставената сграда да пушат.

Досега досъдебното производство се водеше за отвличане, вече е за умишлено убийство на малолетно лице.

Александра беше обявена за общодържавно издирване на 3 април, след като на 22 март по обяд напуснала дома си и оттогава беше в неизвестност.

От Окръжната прокуратура във Варна потвърдиха днес сутринта, че тялото е на изчезналата преди три седмици 13-годишна Александра.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пък обяви, че има задържан и разследването е за умишлено убийство.

Александра е удушена, сочат предварителните резултати от съдебно медицинската експертиза, научи "По света и у нас". Убийците на момичето са най-малко двама, помагачът - поне един.

Разследващите работят с по-широк кръг заподозрени, извършват се обиски и претърсвания на няколко адреса.

Според една от версиите, жертвата се е познавала с поне един от заподозрените в извършването на престъплението. Сред най-вероятните мотиви убийството е извършено с цел грабеж, но не се изключва и версията за интимно посегателство. Според източници от съдебна медицина, 13-годишното момиче се е борило за живота си. Иззет е биологичен материал от под ноктите й за ДНК анализ. Резултатите от него ще бъдат готови най-рано след седмица, тъй като няма достатъчно пари за по-бързи тестове, научи "По света и у нас".

Според друга версия на разследващите, момичето е убито на друго място, след което трупът е укрит в изоставената сграда, където беше намерен вчера. Според съдебни медици, убийството с голяма степен на вероятно е извършено още в деня, когато Александра е изчезнала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емо73канар

    1 0 Отговор
    НЕЗАБАВНО връщане на смъртното наказание.На Европа, ако не и изнася, да го д.х.а.
    На нас Европа не ни трябва, ние и трябваме на Европата.