Last news in Fakti

27 Април, 2016 17:08 1 296 0

Венцислав, който уби приятелката си, остава в ареста

  • удуши-
  • венцислав атанасов-
  • уби-
  • приятелката-
  • ареста
Венцислав, който уби приятелката си, остава в ареста - 1

По искане на Окръжна прокуратура -  Велико Търново съдът  взе  постоянна мярка задържане под стража по отношение на 22-годишния Венцислав Атанасов,  извършил убийство на 16-годишната си приятелка, съобщиха от прокуратурата.

Венцислав Атанасов е привлечен като обвиняем за това, че  на 26 април 2016 г. в с. Правда, общ. Горна Оряховица, ул. „Шипка“ № 17, умишлено умъртвил Десислава Г., чрез механична асфикция от притискане на шията (удушаване), като това е извършено по особено мъчителен начин за 16-годишното момиче.

Съдът прие за основателни доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че именно Венцислав е извършител на престъплението, което се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Съществува и реална опасност той да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на разследването или да извърши престъпление. Извършеното деянието се отличава с висока степен на обществена опасност, поради което съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на Окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново действията по разследването продължават.

Факти.бг припомня, че Венцислав подозирал, че приятелката му е изневерила и това предизвикало спор между двамата, което довело и до фаталната развръзка. Младежът удуши 16-годишното момиче, след което сам се предаде в полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА