Last news in Fakti

26 Май, 2016 12:17 1 020 0

Прокуратурата разследва катастрофата с автобус край Сливен

  • автобус-
  • разследва-
  • прокуратура-
  • катастрофата-
  • сливен

Шофьорът на автобуса остава в болница

Прокуратурата разследва катастрофата с автобус край Сливен - 1

Под надзора и ръководството на Районна прокуратура – Сливен е започнало досъдебно производство за настъпило ПТП между автобус и тежкотоварен камион край Сливен, съобщиха от Прокуратурата.

Под надзора и ръководството на Районна прокуратура – Сливен е започнало досъдебно производство за настъпило ПТП между автобус итежкотоварен камион край Сливен. Произшествието е станало в ранния следобед на 25 май 2016г. В резултат на катастрофата са пострадали 8 души, като 7 от тях са получили леки телесни повреди, хоспитализирани са и са освободени за домашно лечение.

Най–тежко е пострадал водачът на автобуса, който е с фрактура на подбедрицата. Той е останал под медицинско наблюдение.

Несъобразена скорост и неправилна маневра са вероятните причини за вчерашната катастрофа.

Според полицията причина за тежкия инцидент е несъобразената с метеорологичните условия скорост. Шофьорът на автобуса е направил опит за изпреварване в участък със завой и забрана за такава маневра. 

60-годишният шофьор на автобуса е настанен в реанимация. Мъжът е с открита фрактура на левия крак. „Извършена е операция, но предстоят още интервенции“, каза д-р Хрисант Хрисантов - зам.-директор по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен.

Пациентът е контактен и стабилизиран.

Шофьорът на товарния автомобил е получил рана на едната ръка и травма на ходилото. Започнала е процедура при приемането му в болницата, но впоследствие той е отказал хоспитализация.

Общият брой на пострадалите от същия инцидент, на които е оказана лекарска помощ в Спешното отделение, е десет души, допълни д-р Хрисантов.

Към момента е извършен оглед на местопроизшествието. Извършват се разпити на свидетели. Предстои да бъдат назначени множество експертизи, които да установят размера на настъпилите значителни материални щети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА