Last news in Fakti

30 Юни, 2016 17:03 1 353 1

Пресякоха незаконна търговия с лекарства

  • пресякоха-
  • незаконна-
  • търговия-
  • лекарства

Акцията е проведена във връзка с образувано досъдебно производство

Акция на полицията, ДАНС, ИАЛ, НАП и прокуратурата пресече незаконна търговия с лекарства.

На 28 юни 2016 г. в офиси на аптечна верига на територията на Велико Търново е проведена специализирана операция, насочена към пресичане на незаконна търговия с лекарствени продукти в страната и в чужбина и данъчни престъпления.

Акцията е проведена във връзка с образувано досъдебно производство.

При проведените процесуално-следствени действия са открити и иззети счетоводни документи, рецепти и компютърни конфигурации, свързани с незаконно извършваната дейност.

Открити са голямо количество лекарствени продукти и медикаменти, съхранявани в склад без издадено разрешение за такава дейност от ИАЛ.

Чрез схемата посредством медицински лица е осъществявано фиктивно изписване на лекарствени продукти, заплащани впоследствие от Националната здравноосигурителна каса. С последващата търговия с лекарствените продукти са извършвани и данъчни престъпления. Нанесени са значителни щети на държавата, стойността на които се уточнява.

Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леля Пенка

    1 0 Отговор
    Че то има ли законна? Само г-н Марешки продава на нормални цени. Всички други дерат кожи!