Last news in Fakti

17 Август, 2016 16:16 1 470 0

Борецов остава в ареста за въоръжения грабеж в Средец

  • борецов-
  • ареста-
  • въоръжения грабеж-
  • средец
Борецов остава в ареста за въоръжения грабеж в Средец - 1
Снимка: Грамофона

Бургаският апелативен съд остави без уважение поредното искане за изменение на мярката за неотклонение на Бойко Борецов и го остави в ареста.

Борецов е обвинен за това, че на 08.02.2016 г., около 09,00ч., в Средец, действайки като съизвършител, в съучастие с Христо Борецов, който бе застрелян от полицията, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – сумата от 140 000 лв., собственост на НОИ с намерение противозаконно да ги присвои. Двамата се опитаха да ограбят безуспешно инкасо автомобил.

За целта Борецов е употребил сила, бил е въоръжен с пистолет. Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от Борецов причини.

За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без  замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Прокурорът определи жалбата на Борецов като неоснователна, а определението на първата съдебна инстанция - като правилно и законосъобразно. Представителят на държавното обвинение поиска от съда Борецов да бъде оставен в ареста. Той мотивира искането си с факта, че може да бъде направено обосновано предположение, че именно Борецов е автор на престъплението, в което е обвинен. Предположението е подкрепено от събраните до момента доказателства, извършените огледи на местопроизшествието, както и разпитите на свидетели-очевидци. Прокурорът  бе категоричен, че Борецов може да извърши ново престъпление или да се укрие, като тази възможност се обуславя от предвиденото в закона изключително тежко наказание за извършеното.

Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Борецов да остане в ареста.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА