Last news in Fakti

19 Август, 2016 10:36 3 305 1

ГДБОП откри ценни монети

  • гдбоп-
  • монета-
  • монети-
  • иманяри
ГДБОП откри ценни монети - 1

В хода на специализирана полицейска операция, служители от сектор „Трафик на културни ценности“ в ГД „Борба с организираната престъпност“ – МВР, съвместно с колегите им от ОДМВР-Варна, претърсили адрес в гр. Бяла, обитаван от А.П./51г./. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Там те открили бронзова римска монета на император „Септимий Север“, сечена в гр. Марцианопол и 16 сребърни късно – средновековни монети. По случая било образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Акцията е част от реализираните множество операции по пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с незаконното търсене, придобиване, съхранение, търговия и трафик на движими културни ценности и археологически предмети. По информация на ГДБОП в периода от 01.10.2015г. до момента, в резултат на активните действия на служителите от сектора, са предотвратени опити за незаконно изнасяне на над 1400 броя движими културни ценности и археологически обекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирослав Михов

    0 0 Отговор
    Мили хора от ГДБОП, явно сте слепи и глухи . . . и част от Вас са с много ограничено мислене. В няколко от големите сайтове за продажба на вещи е пълно с подобни обяви, от тетрадрахми, през византийски, турски и каквото ти се иска . . . даже ми се мерна и статуетка. Хората са казали който търси - намира . . . Само че за Вас това означава че трябва да заработите в пълният смисъл на думата.