24 Август, 2016 13:33 29 904 20

Опасен престъпник може да излезе на свобода

  • горан горанов-
  • престъпник-
  • опасен
Опасен престъпник може да излезе на свобода - 1
Горан Горанов

Окръжна прокуратура –Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо Горан Горанов.

Към момента Горанов, който е лице с висока степен на обществена опасност, се намира в психиатричното отделение при Затвора в гр.Ловеч, където търпи ефективно наказание „лишаване от свобода“. То обаче трябва да изтече на 01.09.2016г.

Отделно от това, спрямо Горанов има постановена от Бургаския районен съд осъдителна присъда по която му е наложено ефективно наказание „Лишаване от свобода“ за срок от ТРИ години и ЧЕТИРИ месеца за противозаконно държане на огнестрелно оръжие.

Присъдата е била обжалвана, а по този повод в Окръжен съд –Бургас е образувано наказателно дело, което обаче няколкократно е било отлагано от Съда, поради назначаване на експертизи. Новата дата на насрочване на делото  е 14.10.2016г.

По това дело, актуалната мярка за неотклонение спрямо Горанов е „парична гаранция“ в размер на 1 500лв., която е внесена. Именно за изменение на тази мярка е внесеното искане от Окръжна прокуратура-Бургас, тъй като единствено задържането под стража би било адекватно на високата обществена опасност на Горанов. Ако то бъде уважено, подсъдимият ще остане в ареста, в противен случай след 01.09.2016г. ще бъде освободен, поне до 14.10.2016г., когато ще бъде гледано делото по същество.

Окръжният съд в Бургас е насрочил разглеждането на искането на Прокуратурата за 25.08.2016 г. от 10.30 ч.

Горан Горанов, който е осъждан, е признат за виновен от Районния съд в Бургас за тежко умишлено престъпление. Спрямо него се провеждат и други три неприключени наказателни производства, като две от тях са срещу него за нанасяне на телесни повреди на служители от затворите.

Според наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура Бургас, подс. Горанов е лице с висока обществена опасност, а определена спрямо него мярка за неотклонение „парична гаранция“ не осъществява необходимия възпитателен ефект върху него, а именно - да му попречи да извърши друго престъпление. Именно тези факти мотивират Прокуратурата да поиска изменение на определената спрямо Горанов процесуална мярка.

Факти.бг припомня, че Горан Горанов е бивш шампион по борба и охранител с дебело криминално досие.

Преди време той преби и двама католически свещеници. Освен богатото криминално досие, Горан Горанов е и наркозависим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Хубавец!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бор Кор

    0 0 Отговор
    Щом на снимката е около 40 годишен в това психическо състояние ........ няма как да се е оправил, въпреки че не е невъзможно ама в БГ нямаме добри психиатри които да го преценят в какво състояние е

    Коментиран от #5

  • 4 Anton

    0 0 Отговор
    Ако е този същия за който си мисля, не е толкова престъпник, колкото има нужда от качествено психиатрично лечение.
    Преди време пишеше че правил кръстове по улиците ама с цветя ли неше, със свещи ли не си спомням точно.
    Даже имаше клипове с него в тубата или вноска, от които определено се вижда че въобще не е със всичкия си.
    Просто човека е болен.......
  • 5 зеузек

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бор Кор":

    Да не би да е обрал магазин за боя и да се е омазал така? Е, наистина е опасен - може да обере и автобояджийски цех.
  • 6 Мария

    0 0 Отговор
    Пускайте го да трепе...
  • 7 erdal

    0 0 Отговор
    КОЙ ШЕ ГО СЕКСА ПРЪВ.
  • 8 112

    0 0 Отговор
    Познавам Горан от детската градина, после учихме заедно в основното учлище. Жалко че стигна до това положение.
  • 9 хуьо

    0 0 Отговор
    Имаше нещо преди време,беше бил некви попове,то поп кога и да го биеш все има защо,всички са гадни продажници и мошеници и грам не им пука за вярващите,само в ръцете те гледат.Та не е направил кой знае какво,а за охраната на затворите дето е бил,те са комплексирани,защото не са могли да станат дори и полицаи и се мислят за много голямата работа.По-опасни са онези 240 свине в парламента,в пъти по-опасни от Горан,те всеки ден ни изнасилват и убиват тихомълком,но няка кой да ги вкара в затвора, те не са лъди, а са за убиване напраро...та това момче, прости си има проблеми..

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БХК и ДПС форева

    0 2 Отговор
    СВОБОДА за Горан!
  • 12 мъжкар

    0 0 Отговор
    Абе пуснете го на свобода ве.На снимките се вижда че този човечец заслужава ПУСНЕТЕ ГО МОЛЯ ВИ.Той е толкова скромен толкова добър няма смисъл да стои зад някакви решетки пък и без това толкова много като него има на свобода така че един повече или по-малко все тая.
  • 13 misli posle govori

    0 0 Отговор
    кеф му баклава, кеф му баница и да са лъзга има и хайрян.Пущайте поредната........
  • 14 Тодоров

    0 0 Отговор
    Тоя изкуфял наркоман са го пръснали в Ловеч.
    Там са най-големите боклуци.
    Тоя като кихне и се на.ира. Какъв престъпник е той. Позьор.
    Ударете му две лопати в главата и е готов. Боклук

    Коментиран от #16

  • 15 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    този е луд наркоман
  • 16 зумба

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тодоров":

    Ако тоя "боклук" те хване нощем на място без улично осветление ще видиш монстер кок и дабъл фистинг, а могъщото БГ правосъдие ще го пусне под гаранция, за да ти оправи и роднините!!!
    Страхувайте се от мутрите и психопатите, че Тиквата да не ви напомни що е то рекет и изнудване, както беше по времето на Жан,Костов,ЦАря, Съсела и Луканов...
  • 17 545

    0 0 Отговор
    Само куршум е оправял и ще оправя такива индидиди !
  • 18 3000GT VR4

    0 0 Отговор
    Като е опасен,дали е безсмъртен? Какво толкова му се церемоните,куршум в главата и няма повече да прави така. в случай че нямате пистолет,ловджийска пушка също върши работа,като се замисля патрона струва повече от него,но щом е за каузата целта ще оправдае средствата..
  • 19 ддд

    0 0 Отговор
    тои не е виновен че излиза
    а ние че го пускаме
  • 20 Някой от Софийския

    0 0 Отговор
    Щом е оцелял в затвора, значи е човек на някой и го пазят има гръб отвън. А куршума, хм България е заспала, кой ти или той ще го гръмнете? Страхливци сте, само си пишете фантастики. Българинът само си лае по всичко, но ако Ви дойде пред Вас, ще се накендзате. Писачи сте всичките, ама затвор не сте и помирисвали.

    Лошото е, че ако излезе този идиот, ще страдат още невинни хора. Това е сигура.