27 Януари, 2020 17:20 2 504 5

В Бургас заловиха опасен престъпник от Украйна

  • престъпник-
  • украйна-
  • бургас

Залавянето е станало на територията на морския град на 24 януари

В Бургас заловиха опасен престъпник от Украйна - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В Бургас е заловен заподозрян като подбудител и помагач за убийство на длъжностно лице в Община Херсон – Украйна през 2018 г.

Това стана ясно на пресконференция в Съдебната палата в София, в която участваха говорителят на главния прокурор Сийка Милева, окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски, съобщава "Флагман".

Залавянето е станало на територията на морския град на 24 януари.

Сийка Милева обясни: „Казусът касае издирването и задържането на украински гражданин, причинил смърт вследствие на нанасяне на тежка телесна повреда – заливане с киселина на главния секретар на Изпълнителния комитет в Общината на град Херсон, Украйна.

Пострадалата е била залята с киселина на 31 юли 2018 г., като през месец ноември същата е починала в реанимация от своите рани.

Подбудителят и помагачът на това тежко деяние, извършено на територията на Украйна е бил обявен с червена бюлетина на Интерпол за международни издирване с цел арест и екстрадиция.“

На пресконференцията не бяха споменати имена. Убитата вероятно обаче е Катерина Гандзюк, която е известна активистка в сферата на достъпа до публична информация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???

    1 1 Отговор
    И как може да си едновременно и помагач и подбудител?
  • 2 Кон без Ник и глава

    5 1 Отговор
    Няма таква работа! Украинците са мирни и тихи хора.
    Мдаа, така казаха американците, значи е вярно.

    Коментиран от #4

  • 3 град Козлодуй

    1 1 Отговор
    убиеца ОЛЕКЦЕЙ И НАГЪЛ ИСКАЛ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ уж имал четири байпаса БУРГАС ИНФО БГзначи убива и се чувства чист като сълза всички престъпници играят тоя театър вършат престъпления и после хоп болни са психопат
  • 4 Другия с коня

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Кон без Ник и глава":

    Наистина си без глава.Този е Руснак с украински паспорт....

    Коментиран от #5

  • 5 Конче

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Другия с коня":

    А ти си уж българин с чифутски мозък.