Last news in Fakti

24 Август, 2016 13:55 1 232 0

Започнаха огледите на горелите тютюневи складове

  • огледите-
  • горелите-
  • тютюневи складове-
  • тютюневите-
  • складове-
  • пловдив
Започнаха огледите на горелите тютюневи складове - 1
Снимка: БТА

По ръководеното от Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство за пожара в тютюневите складове в Пловдив, започна извършването на огледи на място.

Те се извършват от наблюдаващия прокурор, екип от трима следователи при Окръжния следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив, разследващи полицаи при ОД на МВР – Пловдив и експерти от: сектор "Пожаро-технически експертизи" в отдел "Център за изследвания и експертизи" при Дирекция "Критична инфраструктура, превенция и контрол" на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" при МВР – София Националния институт по криминалистика и криминология при МВР – София, факултета по „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академията на МВР и Базовата научно-техническа лаборатория към ОД на МВР – гр. Пловдив.

Факти.бг припомня, че вчера главният прокурор Сотир Цацаров посети Пловдив. В разследването се намеси и ДАНС. Версията за клошар, запалил тютюневите складове е водещата, но не единствената, по която се работи, заяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров. Той съобщи, че основната версия за палежа на Тютюневите складове е, че задържаният бездомник е извършил палежа. Това обаче не е единствената версия. Собствениците на складовете ще бъдат проверявани имат ли евентуален интерес от запалването на сградите.Разследването ще върви в две основни посоки - едната ще бъде криминална - за прякото възникване на пожара, а втората - длъжностна - за търсене на инвестиционни интереси, каза Сотир Цацаров.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА