26 Август, 2016 13:03 4 212 4

Хванаха двама автокрадци

  • хванаха-
  • двама-
  • автокрадци

Мъжете са обирали коли по морето

Хванаха двама автокрадци - 1
Снимки: ОДМВР-Бургас

Задържаха двама автокрадци в Китен, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

В резултат на активните полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, Районно управление – Приморско и сектор „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР – Бургас са неутрализирани поредните гастролиращи по Южното Черноморие крадци на части и вещи от МПС, паркирани на територията на Общините Царево, Приморско и Созопол.

Хванаха двама автокрадци

Около 2.30 ч. на 23 август т.г. в Китен, в момент на кражба на части и вещи от лек автомобил “ВMW 525” полицейските служители задържали : 28-годишния К.Г. и 26-годишния Д.Ж., и двамата от Перник, за които се предполага, че са извършители и на множество авто-кражби от МПС, паркирани на територията, обслужвана от ОДМВР – София и Перник. Същите, чрез изключителен професионализъм, отваряли купетата на различни леки автомобили /повечето от висок клас/, спрени от водачите си или на паркинги в курортните селища, или в близост до плажни ивици по Черноморието, като извършвали кражби на множество части и вещи от моторните превозни средства, предназначени вероятно за препродажба на втора ръка на частни лица или фирми, работещи в този бизнес.

При проведените множество процесуално-следствени действия по категоричен начин е доказана, че двамата са извършители на : 10 кражби, осъществени на територията на Община Приморско, 2 кражби – на община Созопол, 1 кражба на територията на Община Царево и 1 кражба на части и вещи от МПС, паркирано на територията, обслужвана от Пето Районно управление - Бургас.

Хванаха двама автокрадци

В квартирата в Приморско, ползвана от двамата перничани, са намерени и иззети част от вещите - предмет на престъпленията. Със съдействието на служители от ОДМВР – Перник са извършени претърсвания в домовете им в Перник, като са намерени и иззети множество части и вещи от МПС, също предмет на престъпления /сред които фарове на скъпи автомобили, въздушни възглавници, волани, навигации, двигатели на различни автомобили със заличени номера и др./. В гараж в Перник е установен и иззет лек автомобил “Volkswagen Golf 4” – предмет на кражба от София.

Констатирано е, че по време на кражбите, извършителите се придвижвали с лек автомобил “Fiat Doblo”, с транзитен номер, от който са иззети инструменти за взломяване и демонтаж на частите от МПС. Предпочитани са били фаровете на скъпи автомобили, сред които марките „ВMW”, “Volkswagen”, „Audi” и „Porsche”.

До момента са намерени и иззети общо 26 комплекта фарове, от които 11 за л.а. „ВMW”, 11 – за “Volkswagen” /повечето за модел „Touareg”/, два за „Volvo” и два – за „Аudi”.

Иззети са 6 въздушни възглавници за „ВMW”, 6 за “Volkswagen” и 3 за „Аudi”., Намерени и иззети са 5 управления за климатроник за “Volkswagen”, 3 за „ВMW” и 2 за „Аudi”, пет DVD Players за „ВMW”, цял комплекс лайсни с вградени парктроници за „Mercedes S”, 2 комплекта модули за климатроник за „ВMW”, километражи, двигател за „ВMW”, 2 волана за „Аudi” и 4 странични огледала.

Хванаха двама автокрадци

По данни на потърпевшите собственици комплект фарове за „ВMW 5“ /каквито са всички/ чисто нови струват около 3 200 лева, а втора употреба комплекта може да се намери за около 1 200 лв.

Двамата мъже са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа, като предстои гледане на постоянната им мярка за неотклонение в Районен съд - Царево.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    1 0 Отговор
    СЕГА АКО ТОВА Е В СЕВЕРНА КОРЕЯ ТОЗИ ОТИВАТ ЗА ДОНОРИ ЗА ОРГАНИ И СИ4КО ПО ТРАНСПЛАНТАЦИИТЕ СЕ ИЗЛЪ4ВА ПО НАЦИОНАЛНИЯ ЕФИР И ВИ ГАРАНТИРАМ 4Е ДРУГИ НЯМА ДА ИМА КРАДЦИ..А ОСТАНКИТЕ ОТ ТЕЛАТА ИМ СЕ ФЪРЛЯТ В ОКЕАНА
  • 2 пришибеев

    0 0 Отговор
    Кога го пускат?

    Коментиран от #3

  • 3 4567

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "пришибеев":

    От 2 дена вече са на свобода
  • 4 хуьо

    0 0 Отговор
    Беговете за БМВ са по 400лв броя и това е добра цена,рабрах го,като ми го откраднаха задно с волана миналата година,комплект волан и бег спорт или М за Е60 е между 450-650лв,фаровете също са скъпи,общо взето за крадяли много лесно пласиращи се части,т.е бързи пари за нула време.