Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 17:40 2 268 5

Недоволство срещу младежа, изкормил котка

  • котка-
  • младежа-
  • изкормил-
  • протест-
  • недоволство

Прокуратурата привлече като обвиняем Живко Стоянов

Недоволство срещу младежа, изкормил котка - 1
Снимка: BurgasINFO

Протест срещу бургазлията Живко Стоянов, който насъска питбула си срещу беззащитна котка с малки, а след това изкара нож и брутално я изкорми пред магазин в к-с „Лазур”, събра десетки възмутени граждани пред Съдебната палата в Бургас, съобщи BurgasINFO.

„Това е изключително неморална постъпка. Дори наказанието, предвидено в закона, от 1 до 3 години затвор е малко в този случай”, каза Соня Кирова от организация „Милосърдни сърца” – Бургас. Пред съдебната палата имаше около 60 протестиращи бургазлии, дошли с домашните си любимци, но постоянно към тях се присъединяваха и нови хора.

Вълната недоволство събра и много майки с колички. Пред Съда протестиращите с една ръка държаха плакати с надписи: „Според закона това е престъпление! Според морала деградиция и садизъм”, „Живко за затвора”, а с другата поводите на многобройните мопсове, чихуахуа, пинчери, дакели, и джак ръсел кучета.

„Дакелът се казва Аугуста, пинчерът е Лъки, а Дара и Куку са порода джак ръсел. Тук има и една черна котка, но тя явно се е присъединила самостоятелно от любопитство”, споделиха собствениците на домашни любимци. Те настояваха Живко Стоянов да получи ефективна присъда, а двете му кучета да бъдат отнети и настанени в приют, където организация да поеме грижите за тях.

„Той не е способен да се грижи за животно. Насъсква кучето си безразсъдно по улиците и го разхожда без повод, като упражнява насилие над други животни”, споделиха протестиращи, които държаха снимка с последните минути на зверски убитата котка.

Малко по-късно Районна прокуратура – Бургас привлече като обвиняем Живко Стоянов.

Той е обвинен в извършване на престъпление от общ характер, а именно, че на 7 октомври 2016 г. в 16,35 ч., в гр. Бургас, ж.к. „Лазур“, проявил жестокост към гръбначно животно – котка, като му причинил противозаконно смърт, по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост, като деянието е било извършено на публично място, съобщиха от прокуратурата.

За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 г. до 3 г.

Постановлението за привличане на обвиняем трябва да бъде връчено на Живко Стоянов. в срок от 3 дни, от служителите на МВР, който имат задълженото да установят местонахождението на бургазлията.

Според направена справка Живко Стоянов е осъществил деянието в изпитателния срок на постановена му осъдителна присъда за държане на наркотични вещества.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЖИТО

    0 0 Отговор
    Живко защо ли не съм бил в този район комплексарче смотано, нямаше да има протести нямаше да има затвор само Жито
  • 2 Манафов

    0 0 Отговор
    Този да ми го дадат аз да го кормя, да види добре ли е!
  • 3 ДЩС

    0 0 Отговор
    Само затвор за такива изроди и боклуци ,до живот!!!
  • 4 гоги

    0 0 Отговор
    за убит човек никой не протестира а сега за една котка се надигат хора събудете се
  • 5 Жгтгн

    0 0 Отговор
    Гоги, и ти си същия като живко. Леш!