Last news in Fakti

21 Ноември, 2016 11:05 1 448 2

Инспектор от ДАИ - Хасково обвинен за подкуп

  • инспектор-
  • даи-
  • хасково-
  • обвинен-
  • подкуп
Инспектор от ДАИ - Хасково обвинен за подкуп - 1

Окръжна прокуратура-Хасково внесе в съда обвинителен акт спрямо Петър В., на 37 г., за това, че в качеството си на длъжностно лице поискал и приел дар, който не му се следва – престъпление по чл. 301 ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 30 май 2015 г. обвиняемият Петър В., който бил инспектор в Регионална дирекция „Автомобилна администрация“-Хасково, и негов колега извършвали контролни проверки на моторни превозни средства и водачите им на автомагистрала „Марица“ край Свиленград. Обвиняемият Петър В. бил отговорник на екипа. На същата дата, около 9 часа сутринта, през ГКПП-Капитан Андреево в България влязъл товарен камион, марка „Волво“, управляван от турски граждани. Автомобилът бил спрян за проверка със стоп-палка от Петър В. в района между 97 и 114 км на автомагистрала „Марица“. Шофьорът изчакал инспектора, който проверил преди него други два автомобила. Когато видял, че Петър В. се насочва към него, шофьорът на камиона отворил вратата и в същото време включил мобилния си телефон на функция „видеозапис“. На конзолата до волана имало оставени няколко банкноти от 5,10 и 20 евро, които му били върнати като ресто при плащане на такси по време на пътуването.

Петър В. се качил на стълбите на кабината и съобщил на шофьора, че колата има технически проблем. Водачът възразил и отвърнал, че е нова. Обвиняемият продължил да настоява и за да не извърши контролна проверка поискал сумата от 20 евро, наричайки ги „синя банкнота“. Водачът посочил от намиращите се на конзолата банкноти такава с номинал от 20 евро и Петър В. я взел, за да не му извърши проверка. След това извадил извлечението от тахографа на камиона, поставил печат и уверил турския водач, че всичко му е наред и той потеглил.

На 31 май 2015 г. водачът публикувал заснетия видеоклип под заглавието „Рушвет по пътя на завръщането“ в общодостъпен сайт в интернет, където имал регистриран профил. Фактическата обстановка по делото се доказва от изготвена експертиза, разпити на свидетели, огледи на веществени доказателства и др. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият не се е признал за виновен. Петър В. в момента е безработен. Предстои разглеждане на делото в Окръжен съд-Хасково.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    ДАИ е една напълно безсмислена дирекция пълна с подкупни служители. Същата работа може да се изпълнява от пътните полицаи.
  • 2 мъжкар

    1 0 Отговор
    Аз ако съм на мястото на тоя служител няма да изпитвам грам угризение и нито капка вина.И аз да съм на негово място и аз ще правя така да не съм луд да бачкам за една мижава заплатка от 800лв да контролирам съвестно пътни превозни средства и да им съставям санкции за милиони които ще влезнат в държавата но няма да останат там в полза на хората а ще бъдат открадени от някой друг така че по-добре той отколкото някой друг.И ма хора цели къщи вдигнаха от тая работа така се прави докато не почнат да дават европейски заплати винаги ще е така в България днеска Петър утре някой друг така че Петка евала ти казвам и хич да не ти пука че щели да те съдят.