24 Ноември, 2016 15:07 1 299 0

Прокуратурата иска прекратяване на правомощията на кмета на Кубрат

  • прокуратурата-
  • прекратяване-
  • правомощията-
  • кмета-
  • кубрат

Окръжната прокуратура в Разград внесе предложение в общинската избирателна комисия на Кубрат за прекратяване на правомощията на кмета на Кубрат Бюрхан Исмаилов Мюзелифов, който след избирането му е осъден с влязла в сила присъда. Заседанието на общинската избирателна комисия, която трябва да вземе решение, е насрочено за утре, 25 ноември 2016 г.

Срещу действащия кмет Мюзелифов, който изпълнява правомощията си от 5 ноември 2015 г., е водено наказателно дело по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград. С присъда на Разградския окръжен съд той е бил признат за виновен за извършено престъпление като управител на юридическо лице, който, за да получи кредит, представил неверни сведения. За извършеното престъпление по член 248а, ал. 3, във връзка с ал. 2 от Наказателния кодекс 48-годишният кмет на Кубрат е осъден на 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение било отложено за срок от 3 години. Присъдата е потвърдена с решение на Апелативния съд във Варна и е оставена в сила с решение на Върховния касационен съд от 7 ноември 2016 г.

Като председател на управителния съвет на сдружение с нестопанска цел „Кубратска мера“ Мюзелифов подал заявление с неверни сведения за ползването, обработването и поддържането в добро земеделско и екологично състояние на земеделски парцели по схеми за плащане на площ и за общите и регионални критерии за постоянни пасища за 135 парцела с площ от 396,77 хектара с цел да получи средства по схемата за единно плащане от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, принадлежащи на Европейския съюз и предоставени на българската държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА