Last news in Fakti

31 Октомври, 2011 12:42 3 674 0

Три оранжерии за канабис в Бургаско разкриха антимафиоти

  • канабис-
  • марихуана-
  • оранжерия с канабис
Три оранжерии за канабис в Бургаско разкриха антимафиоти - 1
Снимка: МВР

Три оранжерии за отглеждане на канабис разкриха антимафиоти в Бургас, съобщиха от полицията.Задържани са син и баща, стопанисвали оранжериите на територията на  с. Просеник, Руенска община. Срещу тях са повдигнати обвинения за производство и разпространение на наркотични вещества

Операцията на служителите на териториалното звено „Борба с организираната престъпност” в Бургас e реализирана вчера. Те „атакували” сградите, които били построени близо до с. Просеник, община Руен. Установено е, че оранжериите били стопанисвани от местния жител П.К. /61 г./.

В две от тях – на площ от по 420 кв. м, антимафиотите попаднали на засети в четири реда канабисови растения с височина над 2 м. Модерна капкова система се грижела за тяхното напояване.   Третата оранжерия служела за отглеждане на  растение – майка, от което се събирали семената и бил подготвян разсад. В хода на оперативните действия малко по-късно в Пловдив бил задържан и синът на П.К. – 34-годишният К.К.

При претърсването на дома му в с. Нова махала, общ. Казанлък, са иззети взривни вещества, над 250 боеприпаса за нарезно оръжие, огнепроводен шнур, малко количество тревна маса и сумата от близо 1 000 лв. Иззет е и лек автомобил „Ауди А 6” с бургаска регистрация, с който той е пренасял дрогата. Установено е, че за отглеждането на канабиса бащата и синът наемали работници с нисък социален статус, които живеели близо до двете села. Те помагали в култивирането, обработването, беритбата и отделянето на узрелите съцветия от канабисовите растения.

От оранжериите са иззети найлонови чували с вече изсушена марихуана, множество дървени скари за сушене, боеприпаси за дългоцевно бойно оръжие. При претърсване в дома на П.К. е открито голямо количество суха тревна маса с много високо съдържание на наркотично вещество, зелена тревна маса в процес на изсушаване и над 200 боприпаса от различен калибър. Общото количество на пакетираната в найлонови торби  и подготвена за пласиране изсушена тревна маса е над 30 кг. По данни на експертите грам от нея се пласира на уличния пазар за 30 лева.

На П.К. и К.К. са повдигнати обвинения за производство и разпространение на наркотични вещества. Наложени са им 72- часови мерки „задържане под стража”.

Работата по цялостното документиране на случая продължва под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Бургас. Предстои изземането на още растения, отглеждани в оранжериите, с цел установяването на точното количество произведена марихуана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА