Last news in Fakti

2 Ноември, 2011 15:35 6 218 0

Над 14 кг канабис откриха в сливенско село

  • канабис

В двора на къща в село Блатец са намерени 80 стръка канабис и оборудване за сушенето на наркотика

Над 14 кг канабис откриха в сливенско село - 1
Снимки: МВР

След получен сигнал вчера криминалисти от ОДМВР-Сливен и техни колеги от районното управление извършили проверка в частен дом в с.Блатец, съобщиха от полицията. Къщата била наета от 52-годишна жена от с. Бяла, община Сливен.

В хода на работата зад парник, прикрити с изсъхнали стръкове и корени от градински цветя, били открити 80 стръка канабис с тегло около 4 кг. Две от помещенията на втория етаж на къщата били пригодени за сушилня и оборудвани с електрически нагреватели, вентилатори, влагоуловители, термометри, вентилатор с филтри за улавяне на миризми. Там били заложени клони от канабис за изсушаване. Открита е и готова суха зелена листна маса, опакована в найлонови пликове, с тегло над 10 кг.


Наркотестът показал наличие на канабис.

При проведените оперативно-издирвателни действия са установени и съучастниците на 52-годишната жена -  двама криминално проявени от София – на 29 и 39 години, както и 30 годишен мъж от с. Бяла. Продължава работата по установяване на цялостната им престъпната дейност. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа.

Образувано е досъдебно производство.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА