Last news in Fakti

7 Декември, 2016 13:54 2 048 1

Задържаха иманяри

  • задържаха-
  • иманяри
Задържаха иманяри - 1

Трима мъже, на възраст 51 и 52 години, са задържани в хода на реализирана вчера специализирана операция от служители на РУ - Гулянци по противодействие на незаконното придобиване и разпространение на културно-исторически ценности, съобщиха от МВР.

В резултат на професионалните действия тримата били заловени в момент на извършване на незаконна изкопна дейност на територията на археологически резерват "Улпия ескус". При огледа на място са установени метал детектор, 4 лопати, 9 метални и 6 стъклени предмета с неправилна форма.

При последвалото претърсване в дома на 52-годишния мъж в село Гиген са намерени 11 метални къса с кръгла форма, 6 метални пръстени, 6 метални халки, 21 метални части, с неправилна форма и различни размери и фибула с културно-историческа стойност. Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Назначени са експертизи за изясняване на археологическата стойност и материалната ценност на иззетите предмети.

Уведомен е окръжен прокурор при ОП - Плевен. Образувано е досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.

Двама видинчани, извършвали незаконни изкопни дейности на територията на античния римски кастел Дортикум, западно от село Връв, също са заловени вчера от служителите на реда.

При огледа на място разследващите иззели металотърсач, лопата и дървена стълба. 32-годишният и 42-годишният мъж са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димо

    0 0 Отговор
    Тези същите са членове на някаква златарска асоциация -злато метеорити и накрая антики