14 Декември, 2016 21:45 1 401 0

Съдят българин в САЩ за участие в престъпна мрежа

  • avalanche-
  • престъпна-
  • мрежа

44-годишният мъж е използвал троянската програма GozNym, за да атакува американски компании

Американски медии предават, че българският гражданин Красимир Николов се е изправил съда в Питсбърг, заради участието си в престъпната мрежа на Avalanche, съобщава kaldata.com.

44-годишният мъж е използвал троянската програма GozNym, за да атакува няколко американски компании като се е опитал да пренасочи над един милион долара към „мулета“ в САЩ и да препере голяма сума пари.

Николов и съучастниците му са използвали инфраструктурата на ботнета, за да разпращат фишинг писма с прикачени към тях приложени файлове, прикрити, като разписки, в които е бил скрит троянски кон, който краде данните, с които компаниите се авторизират в банковите си сметки.

След получаването на данните, престъпната група е източвала сметките на компаниите, използвайки „мулета“ в Щатите, за да изтеглят откраднатите пари. Николов е обвинен в криминален заговор, неоторизиран достъп до компютърна система за достигане на финансова информация и банкова измама. Ако бъде намерен за виновен, Николов го грози затвор до 100 години и глоба от 3.5 млн. долара.

Красимир Николов е бил задържан в началото на този месец от българските власти при разбиването на престъпната група, управляваща мрежата на Avalanche. По искане на американските власти, по-късно той е бил екстрадиран в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА