Last news in Fakti

16 Декември, 2016 13:00 1 978 0

Прокуратурата разследва сигнала за корупционна схема във МВнР

  • вигенин-
  • прокуратурата-
  • разследва-
  • корупционна-
  • сигнала-
  • корупционна-
  • мвнр

Образувано е досъдебно производство срещу виновните длъжностни лица от министерството за престъпление по служба

Прокуратурата разследва сигнала за корупционна схема във МВнР - 1

Прокуратурата е извършила проверка по сигнала на Кристиян Вигенин от БСП за подготвена корупционна схема в Министерството на външните работи.

По разпореждане на главния прокурор е извършена проверка от Държавна агенция „Национална сигурност“, материалите от която са докладвани в Софийска градска прокуратура.

С постановление на СГП от 16 декември 2016 г. е образувано досъдебно производство срещу виновните длъжностни лица от Министерство на външните работи за престъпление по служба, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици.

Провеждат се активни процесуално – следствени действия, поради което повече информация на този етап не може да се предостави, съобщиха от прокуратурата.

Факти.бг припомня, че на 24 ноември 2016 г. до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров постъпи сигнал от народния представител Кристиан Вигенин, съдържащ твърдения за незаконосъобразни действия, извършени от длъжностни лица от Министерство на външните работи, свързани със закупуването на телефонни централи от българските посолства в чужбина, за които е следвало да се проведе обществена поръчка.

В сигнала се сочи, че българските посолства са получили индивидуални инструкции, придружени с фактури от фирмата доставчик, в която е описано оборудването и стойността на труда по инсталацията на телефонните централи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА