Last news in Fakti

22 Декември, 2016 10:37 1 170 3

Съдът решава остават ли двамата машинисти от влака-убиец в ареста

  • съдът-
  • решава-
  • машинистите-
  • влака- убиец-
  • ареста
Съдът решава остават ли двамата машинисти от влака-убиец в ареста - 1

В следобедните часове днес Окръжен съд – Шумен ще разгледа в две съдебни заседания искания на Окръжна прокуратура Шумен за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Димитър Михнев и на Радослав Петков. Това са двамата машинисти, управлявали първия локомотив на влаковата композиция, която дерайлира и в резултат на това се взриви 10-я вагон.

Михнев и Петков са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство затова, че на 10 декември тази година, при управляване на подвижен железопътен състав по непредпазливост са причинили смъртта на повече от едно лице и телесна повреда на други лица.(чл.343, ал.4, вр.ал.3, вр.ал.1). наказанието, което законът предвижда за това престъпление в особено тежки случаи е „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.

Припомняме, че при инцидента в Хитрино на 10 декември загинаха седем души, 29 бяха ранени. Повече от 50 къщи и сгради в селото са били частично или напълно разрушени.

Съдът е насрочил първото заседание в 15,00 часа, а второто за 16,00 часа


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Кой доказа,че са виновни за взрива???
  • 2 един

    0 0 Отговор
    както обикновено се случва в българия трябва да се обвинят машинистите за да ПРЕКРИЕ истинската причина и истинския виновник.........................и защо точно десетата цистерна

    Коментиран от #3

  • 3 кмета

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "един":

    Защото тя е била празна.А къщите керпич