28 Декември, 2016 12:23 1 589 1

Обвиниха в опит за убийство мигрантите, подпалили бездомник в Берлин

  • берлин-
  • бездомник-
  • подпалиха-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • германия

Младежите се опитали да подпалят бездомник по Коледа

Обвиниха в опит за убийство мигрантите, подпалили бездомник в Берлин - 1

Властите в Германия повдигнаха обвинения в опит за убийство на 7 млади имигранти, които по Коледа се опитаха да подпалят бездомник в Берлин, съобщават германските медии.

Шестима от обвиняемите са на възраст между 15 и 18 г. Те са се предали на полицията веднага, след като кадри от камерите за видеонаблюдение, заснели случката, бяха разпространени.

Пострадалият, който е бил нападнат на станция в берлинското метро, е невредим, но всички негови вещи били унищожени.

Седмият заподозрян, 21-годишен мигрант, който според полицията е основният извършител на зловещия опит за убийство, е бил арестуван близо до дома му.

Шестима от задържаните са от Сирия, а седмият е либийски гражданин.

Всички са пристигнали в Берлин в периода 2014 г. — 2016 г., като хора, търсещи убежище, съобщава прокуратурата.

37-годишният бездомник спял на пейка, завит с хартии, в станция на метрото в квартал „Кройцберг, когато групата мигранти се опитала да го подпали късно в неделя вечерта.

Случайни минувачи спасили живота на бездомника, след като се притекли на помощ, виждайки разигралата се сцена като от филм на ужасите.

За овладяването на пламъците помогнал машинистът от спрялата на станцията мотриса, който използвал пожарогасител, за да спре огъня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срах и Бал

    5 1 Отговор
    Ама това са деца, жертва на войните в Пакистан, Афганистан, Занзибар и Мали. Как може да им повдигат обвинения за убийство, къде остана толерантността? Простено им е. Това са почти дипломирани инженери, доктори, които предстои да се реализират на трудовия пазар в Европа.