Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 16:28 3 089 1

Петър Жеков, убил брат си, отива на съд

  • петър жеков-
  • убил-
  • брат си-
  • съд

Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Петър Жеков от с.Голям Дервент, община Елхово. Той е подсъдим за това, че на 27.06.2016 г. около 16.00 ч. в землището на с.Равда, община Несебър, чрез нанасяне на удари с брадва в тилната повърхност на шията, умишлено умъртвил Коста Петров (негов брат), като убийството е извършено с особена жестокост.

Коста Петров и Петър Жеков били братя. Подсъдимият живеел със семейството си в къща в с.Равда, община Несебър, област Бургас, а Коста Петров сам в стопанска постройка-тип барака, намираща се в землището на с.Равда в близост до гробищния парк.

На 27.06.2016 г. около обяд Коста Петров и Петър Жеков отишли с каруца до дома на свидетелката Димитринка Костадинова в с.Равда, на която били обещали да превозят оградната и мрежа. След като натоварили мрежата на каруцата двамата си тръгнали. Отишли в недвижимия имот, където Коста Петров живеел.

Около 16.00 часа на 27.06.2016 г. двамата още били в имота, пред входа на постройката, която Коста Петров обитавал, когато Петър Жеков взел намиращата се там брадва и заставайки странично спрямо брат си започнал да го удря с нея в тилната област на шията. Ударите нанасял с режещата (сечаща) част на брадвата с различна интензивност, при което пръски от кръвта на пострадалия се разпилели както върху входната врата на постройката, така и върху тениската и шапката, които подсъдимият носил към момента. Ударите били смъртоносни. След като преустановил ударите, подсъдимият оставил брадвата в дървена секция, намираща се пред друга постройка в имота, използвана за кошара и си тръгнал, като оставил Коста Петров да лежи по лице в локва кръв около главата.

Петър Жеков тръгнал в посока с.Равда, като на разстояние от около 130 метра от имота съблякъл жълтата на цвят тениска, с която бил облечен и я хвърлил в тревата, на около три метра от пътя. Продължил към с.Равда гол до кръста.

В с.Равда около 17.00 часа той срещнал свой познат свидетелят Димитър Маренов, на който споделил, че е открил брат си да лежи „целия в кървища“ и че някой го е пребил. След това отишъл до намиращия се в близост фризьорски салон, в който работила внучката му свидетелят Елена О. и я помолил да го подстриже. Тогава Петър Жеков, който изглеждал ядосан и разстроен, казал че брат му „бил бит“, след което си тръгнал.

Притеснена за състоянието на Коста Петров, около 18.00 ч. Елена О.се обадила на приятеля си, като споделила за разказаното от Жеков. Тогава приятелят на Елена О., нейната сестра и съпругът й отишли да проверят състоянието на пострадалия. След като стигнали до имота, двамата мъже се насочили към постройката и открили неподвижното му тяло на земята. Тогава те сигнализирали на тел.112.

Междувременно подсъдимият се прибрал в дома си в с.Равда,ул.“Васил Левски“ №10,като споделил със съпругата си,че не издържа на притесненията,които му носил брат му.

На следващия ден бил задържан от органите на реда.

Окръжен съд –Бургас е насрочил заседанието си за 22.02.2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спиро

    2 0 Отговор
    Калинке, абе пиле шарено,
    Прочете ли какво си написала??
    Това новинарска статия ли е или сцена от филм на ужасите?
    Изродско е!!!
    Случило се е и е гадно. Но си ни предала целият обвинителен акт.