Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 16:35 1 468 2

Мъж задига портфейли на търговци, тегли пари от картите им

  • портфейл-
  • дебитни карти

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд мъж от Игнатиево за кражби при условията на опасен рецидив и теглене на пари от чужди дебитни карти. Деянията са извършени като продължавано престъпление от 45-годишния мъж. Делото срещу него е насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд на 27 февруари 2017 г., съобщиха от апелативна прокуратура - Варна.

На 16 септември 2016 г. подсъдимият посетил пазар в град Нови пазар. Докато продавачът разтоварвал стоката си и я подреждал върху сергията, Георги започнал да демонстрира интерес към предлаганите домашни потреби. Целта му била да открадне чантичката на продавача, която била оставена в багажника на автомобила му. Заявил на търговеца да му опакова стоката, която ще вземе, след като довърши разходката си по сергиите.

Със същия ловък номер той успял да открадне и портфейла на друга търговка на общинския пазар в града на 7 октомври 2016 г.

В двата портфейла рецидивист намерил три дебитни карти и мобилен телефон, а щетите от двете кражби са оценени на 217 лева. От дебитните карти на двамата търговци той изтеглил 140 лева на няколко пъти.

В момента подсъдимият Георги К. се намира в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по друго досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    1 0 Отговор
    Дребна риба е този... Те все такива хващат, не гонят големите разбойници, защото ги е страх от тях...
    - За кокошка няма прошка, за милиони, няма закони!
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    А откъде е знаел пин кодовете ?