Last news in Fakti

7 Март, 2017 21:07 1 880 2

Бракониери убиха носорог във френски зоопарк (ВИДЕО)

  • носорог-
  • бракониери-
  • зоопарк-
  • франция-
  • парк тоари-
  • рог

Това е първият такъв инцидент в европейски зоопарк

Бракониери убиха носорог във френски зоопарк (ВИДЕО) - 1
Снимка АП/БТА

Носорог беше жестоко убит от бракониер. Шокиращият инцидент е станал в зоопарка Тоари в Париж. Това се смята за първия подобен инцидент в Европа, съобщава Би Би Си.

Служители на зоопарка открили 4-годишният бял носорог, на име Винс мъртъв в клетката му във вторник сутринта.

Бракониерите, които влезли в зоологическата градина посред нощ, са простреляло три пъти Винс в главата. След наглото убийство, те се опитали да отрежат и двата му рога с електрическа резачка, но не успели да завършат ужасяващото си дело, тъй като машината се счупила.

Те все пак са взели единият рог, който може да струва около 60 000 долара на черния пазар, съобщават от полицията.

Рог на африкански носорог се продава изключително скъпо на черния пазар, което е и причината всеки месец в дивата природа да загиват по около 100 носорога.

Другите два бели носорога, обитаващи зоологическата градина, 37-годишната Грейси и 5-годишният Бруно, са успели да избягат от жестокото клане, съобщават от парка Тоари.

Бруно и Винс пристигнали заедно във френския зоопарк през 2015 г. Винс, който е роден в зоологическата градина в Холандия, е бил един от 250-те носорози, живеещи в европейски зоологически градини, част от програма за развъждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оги

    4 0 Отговор
    Имате видеозаписи... Като ги заловите, приложете едно хуманно наказание - "чистене на ходилата от бактерии", с???... шкурка и шлайф, но може да се използува и кръгъл шлайф и телена четка. Това е полезно за здравето на такива "хора". Всъщност, виновен е май носорога,ч е се е родил в такъв зверски свят? Предполагам сега Амнести, Отворено общество, Хелзингски КПЧ и останалите подобни ще ревнат, че тия бракониери са хора и ако ги хванат трябва да са в розова килия понеже трябвало да се отнасяме хуманно? Да, хуманно към хуманните! но към зверовете като тия каква хуманност? Можете също да приложите и "боцкане с рог от носорог" - поставя се рога на менгеме и се пуска по дирник бракониера от 10 метра върху рога. Това му създава любов към природата, започва да вика от щастие и от този миг заобичва всички носорози на света.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.