Last news in Fakti

22 Март, 2017 14:00 979 1

Зоопарк пази носорозите си по невероятен начин

  • зоопарк-
  • носорог-
  • рог-
  • бракониери-
  • чехия-
  • зоологическа градина

Управата на зоологическата градина е дала нареждане да се отрежат роговете на всички 21 носорога

Зоопарк пази носорозите си по невероятен начин - 1

Зоологическа градина в Чехия е взела, на пръв поглед шокиращо, решение, което цели да опази носорозите от бракониери. Служителите на парка са започнали да режат роговете на всички 21 носорога, които живеят в него, съобщи "Скай нюз".

Директорът на зоологическата градина в Двур Кралове, която се намира на 150 км североизточно от Прага, заяви, че това е било трудно решение, но "рискът ... е твърде голям, а безопасността на животните е нашата първа грижа".

Решението да се отрежат роговете дошло след ужасяващото нападение в зоопарк край Париж на 7 март. Тогава бракониери се промъкнаха през нощта и убиха рядък бял носорог, за да вземат рога му. Това бе предупреждение към зоолозите и пазачите в зоологическите градини, че бракониерството вече е излязло извън границите на дивата природа.

От зоопарка в Двур Кралове, където живеят 21 носорога, заявяват, че процедурата е безболезнена, но все пак животните получават пълна упойка, за да се избегнат нежелани инциденти.

"В рога няма жива тъкан. Той може да се оприличи на ноктите или косата и с времето израства отново. Така че процедурата не оказва влияние върху живота на животното.", обяснява Ян Стейскал, директор комуникации и международни проекти в зоологическата градина.

Една белгийска зоологическа градина също заяви, че ще отреже роговете на своите четири носорога.

Зоопарк пази носорозите си по невероятен начин


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лаурицен

    1 1 Отговор
    Бе то и косата не боли, ама питайте някой плехо дали му е гот, и сами предценете дали това, че е "безкос" му се е отразило на по някакъв начин самочувствието! - примерно Боби "Перуката" Михайлов или Митко "Перуката" Бербатов и още прочие "носорози с окапал рог"!