13 Март, 2017 14:28 2 729 5

Съдят шеф на фирма за над 1 млн. лв. укрити данъци

  • укрити данъци

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу З. Трендафилов за това, че през периода 01.03.2008 г. до 29.03.2011 г., с 28 деяния, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 1 077 968.75 лв.

От посочената сума дължимият данък добавена стойност /ДДС/ за внасяне в хазната е в размер на 780 877.57лв, а дължимият корпоративен данък е 297 091.18 лв. Чрез действията си Трендафилов потвърдил неистина в изготвените от счетоводителя на фирмата „К.” ЕООД, чийто управител и едноличен собственик е, справки-декларации /СД/ по чл.125 ал.1 от ЗДДС и чл.116 ал.1 от ПП ЗДДС.

Обвиняемият затаил и истина относно реализирани облагаеми доходи от продажби на стоки и недвижими имоти, използвал документи с невярно съдържание при водене на счетоводството на „К.” ЕООД - фактури за доставки на стоки или услуги, без да са налице доставки. Дружеството е приспадало неследващ се данъчен кредит и неоснователно били увеличавани разходите за съответната данъчна година по ЗКПО – за 2008 г., 2009 г. и 2010 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Йоцо

    4 1 Отговор
    Прах в очите. Коя фирма не крие данаци?
  • 2 само Йоцо

    8 1 Отговор
    Моята. И дано има повече като мен.
    Друг е въпросът защо ги плащаме и къде отиват тия данъци.....
  • 3 баш батка

    0 0 Отговор
    Докато държавата и в частност КЗП позволява да има фирми без покритите така ще е. Решиш да станеш пробивен"бизнесмен" в Софията - бам комисия за дадения сектор в който си факир - минимален брой работници за дадения сектор (трябва да си конкурентно способен все пак), осреднени разходи за подобна сфера както и препориване на всичко това за една година. И да, доказал си ,че имаш желание и финансова възможност да пакетираш краставици! Или не отказват ти - покрил си всички изисквания но краставичари много в Софията!
  • 4 dominici

    5 1 Отговор
    Аз, като собственик на фирма, също не крия данъци. ДДС-то е данък който плаща потребителя, а корпоративния данък е 10%. За едни 10% ли да правя врътки и да рискувам иначе легитимната си дейност?

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "dominici":

    абе потребитея плаща, ама като трябва да внесеш 50-60к разлика, не е много приаятно