17 Март, 2017 16:03 1 311 1

Над 60 000 лв. задигнаха ало измамници от три жени

  • ало измамници-
  • измама

Три сигнала за извършени телефонни измами във Варна са получени вчера, съобщиха от Областна дирекция на полицията.

Жертви на измамниците са станали три жени на 59 г., на 61 г. и на 73 г. В единия случай е използвана добре позната схема за въвеждане в заблуждение, касаеща нуждата от заплащане на голяма сума пари за операция на дъщерята на потърпевшата жена. Същата изтегля от банков клон сумата от 46 600 лв. и ги оставя в дамска чанта на оградата на сграда в центъра на града.

При другите два случая е използван сценарият за провеждането на полицейска операция за залавяне на извършители на измами и нуждата от съдействие на гражданите. 73-годишната жена предава първоначално сумата от 1900 лева, след което отива до банков клон и изтегля още 13 000 лева, които предава на непознат мъж. А 61-годишната гражданка хвърля през терасата сумата от 3000 лв.

По случаите има образувани досъдебни производства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснака

    1 0 Отговор
    Аман...не се ли научиха тези хора бе...колко години ги лъжат вече...другия път ще знаят!!!