10 Април, 2017 17:24 1 272 2

Делото срещу акушерката Ковачева върви към финал

  • акушерка-
  • бебе-
  • дело
Делото срещу акушерката Ковачева върви към финал - 1
Снимка: Архив

Към финал върви делото срещу акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на новородено.

Днес бяха гледани записите от камерите, запечатали жестоките удари върху бебето, съобщи бТВ.

Помолен за коментар, бащата на подсъдимата се нахвърли върху репортер и отправи закани.

Записите бяха изгледани в съдебната зала две години след инцидента.

„Ударите са над 30 в главата, представете си, чудя се как това дете е издържало тази агресия, унищожително е това видео което гледаме”, коментира прокурор Николай Христов.

Според адвоката на акушерката кадрите не били оригинални.

Родителите на малтретираното бебе излязоха от залата по време на прожекцията. 2-годишното вече дете е добре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    2 0 Отговор
    Това е някаква извратена форма на садизъм, тя трябва да е в лудницата, а не в затвора.
  • 2 случаен

    2 0 Отговор
    За съжаление не е единствената акушерка, която си позволява да бие бебета. В родилните отделения отношението както към родилките, така и към новородените е отвратително. Голям късмет, почти изключение е да попаднеш на нормален екип от акушерки и лекари. Държат се арогантно, унижават родилките, точно по примера на доктор Менгеле. Напоследък се прекалява с оперативно раждане, което спестява родилните мъки, но по-рано не беше така. Родилките преживяваха такъв ужас, че и не помисляха за второ дете. Това е практиката у нас. А тази жена, наречена акушерка, е прекалила. Това не е единственият й случай, превърнало се е в навик. След нанесените удари и счупването на черепа просто е оставила детенцето да умре, разчитайки на анонимност. Не зная камерите колко ще натежат при определяне на присъдата. Направо ме е страх да разбера! Детенцето все пак е имало късмет, да е живо и здраво! Оправдателна присъда би била още един ужас в родната ни прекрасна страна!