Last news in Fakti

11 Април, 2017 17:53 11 603 41

Алоизмамник: Полицаи ме биха с електрошок, искаха да ми навират палки

  • христо иванов-
  • пребит-
  • електрошок-
  • алоизмамник

"Трима криминалисти от Бургас ме пребиха в районното управление в Карнобат. Пердашиха ме 40 - 50 минути с палки, пускаха ми и електрошок!" Това заяви Христо Иванов от Харманли. Той си е извадил медицинско и каза, че ще съди полицията, пише "Марица Хасково".

34-годишният мъж обясни, че отишъл до Карнобат, за да си купи Кола на 4-ти април. Там в 18.30 часа го засякло Пежо без обозначителни знаци. От цивилната лека кола изскочили трима униформени и го арестували.

"Отведоха ме в районното и ме задържаха за 24 часа, казаха ми, че съм участник в телефонна измама. Няма такова нещо", твърди Христо.

"На следващия ден в 13.30 часа ме заведоха за разпит. Там трима цивилни започнаха да ме бият зверски. Говориха ми за някакви пакети, каквито нямам и не съм виждал. По едно време се спряха и един от тях ме снима, уж, че не ми е упражнявано насилие. После маризът продължи, налагаха ме по тялото. Казваха ми, че ако не призная за телефонната измама, ще ме откарат в Бургас и там ще ми навират палки в задника, докато не стане на тяхното.

Не съм измамник и нищо такова не съм признал", обясни Иванов.

Според него го освободили на 5 април към 19.40 часа.

"Тръгнах си с колата и след няколко стотин метра ме спряха полицаи отново. Пак ме задържаха, защото нямам шофьорска книжка. Наистина е така, взеха ми я преди 10 г.", разказа харманлиецът, който от няколко години живее в Свиленград и се занимава с боядисване на коли и мотори.

След завръщането в Хасковския регион Христо първо минал преглед в Спешното, после си изкарал и удостоверение от съдебна медицина. В документа е отбелязано, че при прегледа са установени контузни отоци по главата и лицето. Кръвонасядания по кожата на лявата ръка и тялото.

За следите от действието на електроди на електрошокова батерия по тялото в заключението пише: "Описаните увреждания са причинени по механизъм на действие от твърд тъп предмед и могат да се получат по начина и при обстоятелствата, описани в предварителните сведения." От експертизата става ясно, че е причинено разстройство на здравето, извън случаите на тежка и средна телесна повреда.

За коментар по случая медията се е свързала и с регионалния пресцентър на ОДМВР-Бургас.

"Въпросното лице наистина е задържано по разследване за телефонна измама. За сега по този случай няма повдигнато обвинение. Няма и данни, че Христо Иванов е станал жертва на полицейски произвол. Задържаният заявил в един момент, че вдигнал кръвно. Откарали са го до Бърза помощ, където са констатирали, че всичко е нормално и не е имало следи от побой по него.

След първото изтичане на 24-часовата полицейска мярка отново е бил задържан, защото е шофирал без книжка и по този случай има образувано бързо производство.

Ако г-н Иванов има претенции за упражнено насилие над него от наши служители, може да подаде жалба до ОДМВР-Бургас и тогава ще бъде образувана служебна проверка от директора", гласи официалното становище по случая на бургаската полиция.

"Ще подадем жалба утре. Тя ще е до Районна прокуратура - Карнобат", коментира и адвокат Христо Маргаритов, който представлява 34-годишния харманлиец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    73 6 Отговор
    Да хвърли 10000 хиляди лева на полицайте през терасата, и те няма да го бият повече.
  • 2 Мемфис

    20 80 Отговор
    Ако момчето наистина няма вина, палки трябва да наврат в задника на милиционерите, а после да ги осъдят подобаващо!
    Ако е виновно, да бъде осъдено, но не да се гаврят с него по начин, който става само в Русия.

    Коментиран от #15

  • 3 Атака

    99 12 Отговор
    Брат,нищо не са ти направили,ако съм аз...ще съжаляваш,че си се родил!
  • 4 ЕХАААА

    95 4 Отговор
    ПАЛКАТА Е МАЛКА КАТО ТЕ ГЛЕДАМ??,А БОЛКАТА И СТРАДАНИЕТО НА ТЕЗИ НАИВНИ ОШАШАВЕНИ ХОРИЦА ????ТАЯ МАЗНА САМО ДОВОЛНА МУТРА ОЧАКВА СЪЖАЛЕНИЕ??ИЛИ ПОЛИЦЕЙСКИ ЛАСКИ МОЖЕ БИ???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 jambazina

    53 2 Отговор
    Кви боядисванета на коли и мотори бе, там не беше ли трафика на орки през границата главния поминък?
  • 7 аззззззз

    59 4 Отговор
    Точно без причина да те бият странно такива кат теб да ги праштат на някоя кариера малко са те били
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 antidizel

    53 3 Отговор
    тряя да му наврат отзад конус на пътното
  • 11 Ванче

    32 4 Отговор
    Оно може,ама он лаже!
  • 12 me be re

    66 2 Отговор
    Този толкова честен и възпитан млад мъж , дето 10 години кара кола БЕЗ книжка бил бит от лошите полицаи, представяте ли си ... Ако са го били е било малко, ако не са да го съдят за клевета.
  • 13 той

    49 2 Отговор
    Малко ти е изрод мръсен
  • 14 ггхгхйхймхймхй

    43 2 Отговор
    Малко му е измамник най вероятно криминално проявен без книжка този не трябва да излиза от затвора до живот
  • 15 бай Тодор

    8 9 Отговор

    До коментар #2 от "Мемфис":

    Сигурно и ти си телефонен измамник!
  • 16 Мартин

    41 2 Отговор
    Един въпрос се надига в мен - Защо мен не ме арестуват по кръстовищата и то оличен в определен тип престъпление!? Горкият невинен!
    Щом се е стигнало до там, не е случайно попаднал "за разпит".
    Ах...правдолюбивия човечец, дето карал без книжка 10год.
  • 17 гоги

    47 1 Отговор
    БРАВО НА ПОЛИЦАИТЕ САМО ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ
  • 18 anonimous

    35 1 Отговор
    Като го гледам ква мутренска осанка е тоя, престъпник отвсякъде. Малко му е било трябвало е повечко да го понабият. Тоя директно в затвора да го вкарват. Такива не трябва да се движат свободно.
  • 19 Скорпион29

    29 1 Отговор
    Малко му е било тука в София тия не стигат до полицията ние си ги обработваме.
  • 20 Константин-Ром

    5 39 Отговор
    Как полицайте разбраха че това е ало измамник.На място ли го хванаха.И дори да се докаже че тоя има отношение към АЛО-ИЗМАМИТЕ,пак не трябва да го малтретират,а да докажат престъплението му ,да го осъдят и да си излежи присъдата.Не толерирам престъпниците но явно всеки се спасява по единично.
  • 21 СТАЛИН

    35 1 Отговор
    БОЙ САМО БОЙ МА..ТИ ДА Е,,А И КАТО СА ТЕ НАБИЛИ КВО
  • 22 Гоуст

    43 1 Отговор
    Не вярвах, че ще го кажа, но евала на полицаите
  • 23 Скорпион29

    34 4 Отговор
    По времето на соца такива пум...ри като тоя на снимката в Белене за 10 г. После ще е пух ,а тия седнали да го защитават засрамете се бе РАЯ
  • 24 Top Gun Maverick

    32 2 Отговор
    Все за нищо ги бият такива, а те горките невинни...
    Има една такава неписана статистика, че над 80%-та от попадналите в районното са виновни. Колко от тях са осъдени обаче знаете ли? Ами бива поне един пердах да отнесат. Поради тази причина през соц-а имаха респект и някакъв страх от закона, а сега само обясняват за правата си, то цигани, то всякаква невинна сган като тоя.
  • 25 анто

    29 3 Отговор
    Малко му е било "събеседването", щом се оплаква..... Интересна маймуна, засужава си "банана" :)
  • 26 ЖДА

    35 1 Отговор
    Тва са следи от ВЕНДУЗИ!
    Тоя не е бит - лекуван е!
  • 27 дядо Либен

    30 3 Отговор
    Една добра новина... Там не бият за няма нищо, бият като знаят, че обичната съдебна система ще те пусне да съсипваш хора пак...
  • 28 бобиком

    5 19 Отговор
    Много бързо го осъдихте всички това момче а не трябва щото на полицаите не им за първи път да грешат.Аз живея в София и преди 15 години ми се случи нещо подобно.Един следобед се прибирах от работа и се спрях пред един РЕП за вестници да си купя някакво списание и докато разглеждах в един момент ме налетяха сигурно 10 полицая и ме свалиха на земята с викове .....ти ли си рекетьора м....ти мръсна...и взеха да ме ритат.Добре че съм едър и здрав та знам как да се пазя -все пак съм тренирал бойно самбо 12 години.Ритат ,блъскат и не питат а хората минават спират да гледат сеир и чувам ...ааа щом го бият полицаите има защо и се смеят което ми беше по обидното.Като се събраха вече много хора и взеха да подвикват да ме оставят на мира тия взеха че нещо се притесниха и ме качиха в колата .Итака се озовах в нащо районно добре че имам съученици от спортното дето работеха там та ме видя един от тях беше оперативен все още та разбута нещата още в разгара.Икво мислите се оказа ,предният ден при тоя дядка с вестниците ходили от тъй наречените рекетьори му цаявили че от следващият ден трябва да почва да им плаща и ще дойдат пак вечерта към 18 ч. та тоя се оплакал в което няма нищо лошо и органите устроили засада пак няма лошо все пак това им е работата.Обаче дядката от страх ли от притеснение ли, не запомнил лица а им казал бяха едри и огромни момчета.Та компетентните органи с устрема ,че нападат група убийци и терористи а не един човек ми се нахвърлиха отгоре с шутове и пе

    Коментиран от #30

  • 29 Чичо

    26 0 Отговор
    Малко му е! Като се знае, че съдът ще го пусне, явно това ще е му е единственото наказание.
  • 30 German cars

    25 1 Отговор

    До коментар #28 от "бобиком":

    Дори да не е виновен за "ало" измамите, само това че е карал 10 год. без книжка е достатъчно, за да си заслужи боя. Малко му е било!
  • 31 гост

    15 1 Отговор
    Малко му е било на този, дано изгние в затвора.
  • 32 681

    17 1 Отговор
    Малко са те били! Трябвало е да те оставят на място, да гниеш като животно, каквото всъщност си!
  • 33 ГДБОП

    20 2 Отговор
    Малко му е на тая свиня!!! Само боя го оправя. Браво на слувителите от криминална Карнобат
  • 34 xxl

    10 1 Отговор
    За такива мърши като тая разстрел,като в китай.Една ърша като застрелят и измамници вече няма да има.
  • 35 Кондьо

    12 0 Отговор
    Абе тоя от километър си личи , че е мутра 😃 Най вероятно е да са го задържали и след като са го пуснали неговите авери да са го ремонтирали за да може да го изкарат жертва на полицейско насилие и по тоя начин да откажат полицайте работещи по случая от по нататъшно разследване!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Пурко

    6 0 Отговор
    Ревльо.......Мен защо никой не ме спре и не започне да ме бие. Да обираш възрастни хора можеш, да караш без шофьорска книжка можеш, като те гледам си 100% мутра, а ревеш като п....ка. Биха ме. Не са те били аз да те кажа, щом се оплакваш. Трябва ти по-сериозен пердах.
  • 39 Малкия Луд

    1 2 Отговор
    Тука само болни мозъци са се събрали.Че и доста неграмотни има и прости.Я да видим колко от вас ще си признаят,че са си раздавали личните данни (на куриери на Спиди,които даже не са служители на въпросната фирма,а на разни фирми подизпълнители) и са подписвали договори на мобилни оператори като Мтел,договори за стоки на изплащане или договори за отпускане на потребителски и бързи кредити от разстояние(визирам Уникредит,ТBI,БНП Париба и разни други измекяри).Сами сте си за е@ане.Прост народ,слаба държава.
  • 40 ):[]

    0 0 Отговор
    Добре дошли в България
  • 41 Харманли

    1 0 Отговор
    Малко ти е боклук,долен ,мръсен.Колко кражби със взлом имаш на територията на Харманли и Свиленград.И още се имат като на свобода.